Doar astea nu s-au scumpit în România, până acum: prețurile plătite de români, terifiante

Doar astea nu s-au scumpit în România, până acum: prețurile plătite de români, terifiante

Într-o perioadă în care prețurile au bubuit la combustibili, materiale sau energie, era doar o chestiune de timp până când se scumpească toate. O nouă analiză atrage atenția asupra faptului că prețurile la servicii sunt de asemenea într-un proces perpetuu de creștere.

Conform comunicatului oficial, Necesit.ro este cel mai important portal românesc care conectează proprietarii de locuințe și de afaceri cu furnizorii de servicii. Pornind de la această premisă, peste 1000 de contractori lucrează în colaborare cu platforma online și ajută peste 5000 de români, în fiecare lună, să găsească servicii de calitate. Servicii similare sunt oferite de aceeași platformă și în Slovenia, Croația, Ungaria și Africa de Sud.

Din această poziția privilegiată în piață, Necesit a putut realiza un studiu foarte important pentru vremurile în care trăim vizavi de prețurile practicate de profesioniștii din România într-o varietate foarte mare de domenii. Concluzia? Nu mai puțin de 80% dintre au crescut semnificativ prețurile în ultimul an, iar motivele sunt multe.necesit cresterea-preturilor-anul-trecut_966

Cât de gravă este situația serviciilor în România

Pornind de la datele utilizatorilor platformei online, compania citată mai sus a ajuns la concluzia că prețurile la o varietate foarte mare de servicii au crescut din cauza livrărilor întârziate de materiale și a prețurilor crescute, dar și din cauza scumpirilor la energie.

Opt in zece meșteri au crescut prețurile serviciilor oferite în ultimul an. Prețurile mai mari ale materialelor sunt pe primul loc ca o posibilă justificare a scumpirii serviciilor. Tocmai din acest motiv, cele mai mari creșteri s-au putut observa montajul de rigips și la zugrăveli.

Deși situația este deja una problematică pentru români, trei din patru meșteri plănuiesc noi scumpiri în următoarele trei luni pentru serviciile oferite. Cea mai mică scumpire s-a putut observa la cei care montează centrale termice, iar pe termen mediu, acest trend se va menține. Una peste alta, trendul este unul îngrijorător pentru cei care au o problemă în casă sau se gândesc la o posibilă modernizare.

cresterea-preturilor-anul-trecut_966

Citește și: