23 iul. 2021 | 13:35

Doar asta nu făcea Revolut: acum te ajută și în vacanță, dar nu cum te-ai aștepta

ACTUALITATE
Doar asta nu făcea Revolut: acum te ajută și în vacanță, dar nu cum te-ai aștepta

Revolut, prezent și pe piața din România, lansează un serviciu pentru toți clienții săi. Iată despre ce e vorba și de ce vine la fix pentru vacanță.

Fintech-ul britanic lansează, așadar, un serviciu de rezervare a cazărilor, ce va fi disponibil direct în aplicația cu același nume. „Stays” va fi prima oară disponibil în Marea Britanie și va ajunge în Europa și SUA în următoarele luni, conform Reuters, citat de Profit.ro.

Astfel, utilizatorii vor fi tentați cu până la 10% cashback. Recent, Revolut a atras o finanțare de opt sute de milioane de dolari, evaluarea companiei atingând 33 de miliarde de dolari. Runda de finanțare a fost condusă de SoftBank și Tiger Global.

Revolut devine, în urma finanțării, al doilea unicorn fintech din Europa ca valoare, după Klarna (evaluat la 45,6 miliarde de dolari), potrivit datelor CB Insights. Evaluarea Revolut a crescut de șase ori față de anul trecut, când se situa la doar 5,5 miliarde de dolari.

Startup-ul de origne britanică a anunțat, în martie, lansarea operațiunilor bancare în România. Clienții din România au început să aibă astfel protecție pentru depozite, în baza Schemei Europene de Garantare a Depozitelor. În decembrie 2018, Revolut a obținut licența bancară la nivel european. În baza acestei licențe, poate opera și în România ca bancă, fără acordul BNR, după cum a explicat recent un consilier al băncii centrale.

Revolut s-a făcut și mai mare: din ce poziție amenință sistemul clasic bancar, inclusiv în România

Revolut a crescut enorm în ultimii ani și acum caută să amenințe sistemul bancar clasic chiar din interior. A pornit ca o companie fintech, dar, între timp, a cerut licență bancară în mai multe țări în care activează.

Serviciile bancare online, așadar, vor fi oferite acum din altă poziție. Recent, a atins o valoare de piață de 33 de miliarde de dolari, după ce a încheiat o rundă de finanțare condusă de SoftBank și Tiger Global în valoare de opt sute de milioane de dolari.

Creșterea e uriașă dacă stai să te gândești că, în urmă cu un an, Revolut era evaluată la 5,5 miliarde de dolari. Această ultimă rundă de finanțare face din Revolut al doilea cel mai mare unicorn fintech din Europa, după gigantul buy-now-pay-later Klarna. Revolut va folosi noile fonduri pentru a investi în marketing, dezvoltarea de produse și extindere pe și mai multe piețe.

Revolut a înregistrat pierderi de 167,8 million lire (231,9 milioane dolari) în 2020. În mod normal, analiștii prezic următorul pas: listarea la Bursă. Deocamdată, compania nu a oferit detalii în acest sens.

Am venit la facultate în București, de la malul mării, acum nouă ani. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, secțiunea Comunicare și Relații ... vezi toate articolele