Digi RCS RDS a semnat chiar azi. Toți utilizatorii trebuie să știe pașii pe care îi face gigantul telecom

Digi RCS RDS a semnat chiar azi. Toți utilizatorii trebuie să știe pașii pe care îi face gigantul telecom

Digi RCS RDS nu pleacă nicăieri. Cel mai important operator de telecomunicații și internet din România se extinde constant și tocmai a accesat o sursă masivă de fonduri pentru transformările din următorii ani.

RCS & RDS S.A., alături de celelalte subsidiare ale sale, au contractat două linii de credit pe termen mediu. Acestea au o valoare totală de aproximativ 232 de milioane de euro, iar scopul declarat este realizarea de investiții. Operațiunea a fost asistată de societatea de avocatură Filip & Company.

Digi RCS RDS a luat bani de la bănci. Cât de mari sunt sumele

În cadrul primei facilități, cu o valoare de 132 de milioane de euro, DIGI Spain Telecom S.L.U (subsidiară RCS & RDS) are calitatea de împrumutat, iar societățile din grupul Digi – RCS & RDS, Digi Communications N.V., DIGI Távközléși (subsidiară din Ungaria a RCS & RDS) și Invitel Távközléși Zrt sunt garanți. Agentul băncilor creditoare este Banco Santander din Spania.

În ceea ce privește a doua facilitate, în valoare de 500 de milioane de lei, a fost acordată RCS & RDS S.A., în calitate de împrumutat, iar Digi Communications N.V., DIGI Távközléși (subsidiară din Ungaria a RCS & RDS), Invitel Távközléși Zrt și DIGI Spain Telecom S.L.U au participat în calitate de garanți. Împrumutul este acordat de un sindicat format din UniCredit, BRD, ING România și Citibank România iar ING Bank N.V., sucursala Londra, este agentul băncilor finanțatoare, atrage atenția Forbes.ro.

“Digi este cel mai mare angajator privat din mediul antreprenorial local și se dezvoltă constant. An de an investesc în noile tehnologii și inovează continuu. Este un business antreprenorial românesc în care se depune multă muncă și aplecare spre client. Aceste noi facilități aduc o serie de elemente care fac viața mai ușoară pentru un grup atât de activ, inclusiv din punct de vedere financiar”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener și coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: