Dezastru la Dacia: s-a aflat acum ce se întâmplă cu aceste modele

Dezastru la Dacia: s-a aflat acum ce se întâmplă cu aceste modele

Dacia a avut un început de an cum nu se poate mai prost, prin comparație cu americanii de la Ford, iar în uzina de la Mioveni totul e văzut ca un dezastru.

Dacia n-a început bine anul 2021. Datele APIA de pe luna ianuarie arată că marca autohtonă se află în topul înmatriculărilor atunci când vorba de toate modelele din gamă, dar pierde semnificativ în fața Ford atunci când vine vorba de defalcarea pe modele.

Pe scurt, modelele considerate vedetă ale mărcii autohtone – Duster și Sandero – au fost depășite în volum de unități vândute de modelele americanilor – Puma și Focus. Este pentru prima oară când în top 3 autoturisme vândute într-o lună în România, Dacia are un singur model.

Datele sunt valabile pentru ianuarie 2021.

Dezastru la Dacia

Primul hibrid construit în România – Ford Puma –  a depășit, pentru prima dată de la lansarea sa, două dintre modelele cu care concurează pe piața internă – e vorba de Sandero și Duster.

Datele APIA arat că Ford Puma a reușit să înmatriculeze 237 de unități în România în luna ianuarie, clasându-se astfel pe poziția a doua, după Logan, și înainte de modelul-frate – Ford Focus. Dacia Sandero s-a situat abia pe locul 5, cu numai 189 de unități înmatriculate (-80%), modelul produs în Maroc și la Mioveni (Stepway) fiind afectat de schimbarea de generații, inclusiv în stocurile dealerilor. În același timp, Dacia Duster a coborât pe locul 9, cu numai 153 de unități (cu 83% mai puține decât anul trecut).

Clasamentul pe modele arată în felul următor: Dacia Logan a rămas lider autoritar cu 365 unități, poziția a doua este ocupată de Ford Puma  – cu 237 unități, iar cea de-a treia de Ford Focus cu 225 unități. Este pentru prima dată când într-o lună pe podium se află un singur model Dacia şi două modele Ford.

E o veste care nu pică bine în uzina de la Mioveni, dar recuperarea e posibil să aibă loc curând, mai ales că sunt pregătite trei noi modele ale generațiilor Logan, Sandero și Sandero Stepway, iar spre sfârșitul anului va fi disponibil la vânzare pentru persoanele fizice și primul model electric al constructorului – Dacia Spring.