Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință: ce vei putea face cu ochelarii de vedere

Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință: ce vei putea face cu ochelarii de vedere

Descoperirea oamenilor de știință urmează a permite oamenilor să beneficieze de o nouă tehnologie. Această tehnologie folosește lumina infraroșie și ar putea fi folosită în mai multe domenii.

Oamenii de știință au dezvoltat noi filtre de viziune nocturnă pentru ochelari de vedere care permit oamenilor să vadă clar, o noutate în cadrul tehnologiei. Pelicula care poate fi aplicată este alcătuită din cristale la scară nanometrică, aceasta transformând lumina infraroșie în imagini, pe care oamenii le pot vedea.

Conform lucrării de studiu, în acest proces, o imagine în infraroșu a unei ținte este amestecată în interiorul metasurfei (n.r. – straturilor de nanocristal), cu un fascicul puternic trimis de pompă, traducând imaginea de la infraroșu la modul vizual, într-un dispozitiv de imagistică ultra-subțire, la nano-scară.

Descoperirea oamenilor de știință va putea fi utilizată la ochelarii de vedere

Cercetătorii spun că tehnologia ar putea fi aplicată într-o zi la ochelarii standard, precum și în cazul altor lentile și ar putea fi alimentată de un mic laser încorporat. Totodată, oamenii de știință prevăd că folosirea învățării automate, va putea spori simultan interacțiunile de ordinul lumină-materie.

Dragomir Neshev, profesor de fizică la Universitatea Națională Australiană (ANU), a declarat că tehnologia prototip este prima de acest gen.

”Este pentru prima dată oriunde în lume când lumina infraroșie a fost transformată cu succes în imagini vizibile într-un ecran ultra-subțire. Este o dezvoltare cu adevărat interesantă și despre care știm că va schimba peisajul pentru viziunea de noapte pentru totdeauna”, a declarat Dragmoir Neshev.

Predicția îndrăzneață a lui Neshev se bazează pe costul redus al tehnologiei, greutatea redusă și ușurința de producție, care le-ar putea face accesibile utilizatorilor de zi cu zi. Cercetătorii tehnologiei ar putea ajuta oamenii să conducă noaptea sau să meargă acasă după ce se lasă întunericul. Totodată, pentru cei care au jucat Call of Duty este clar că această tehnologie poate fi extrem de utilă în război.

Citește și: