De ce e acum momentul ideal să-ți cumperi o mașină second hand

De ce e acum momentul ideal să-ți cumperi o mașină second hand

În cazul în care îți dorești să-ți cumperi o mașină rulată, acum e momentul ideal pentru tine. Pe piața auto românească va apărea o platformă care te va ajuta în demersul tău de achiziționare a unei mașini second hand.

Este vorba despre compania cehă Carvago, care operează o platformă online de vânzare a mașinilor second hand. Cehii au intrat deja pe paiața noastră, deschizându-și aici o sucursală, dezvăluie Profit.ro.

Va fi mai ușor să-ți cumperi o mașină rulată

Aceștia vor pune la dispoziția clienților români, o platformă prin care aceștia vor putea să își aleagă mașina second hand mult visată.

Dacă te întrebi cum funcționează acest sistem, trebuie să sții că firma Carvago cumpără mașinile de la dealeri europeni și le revinde clienților înscriși pe platformă.

Mașinile second hand continuă să reprezinte o pondere însemnată a achizițiilor din parcul auto românesc. Deși autoritățile guvernamentale și cele europene încurajează, inclusiv financiar, achiziția de mașini electrice, pentru a reduce poluarea, aceste rămân, totuși, o raritate pe șoselele noastre. Explicația este simplă și se referă la lipsa infrastructurii necesare acestor mașini.

„Pentru că europenii din Grecia, Lituania, Polonia și România, de exemplu, trebuie să călătorească 200 km sau chiar mai mult pentru a găsi o stație de încărcare, nu ne putem aștepta ca ei să cumpere o mașină 100% electrică, indiferent de intențiile celor de la Bruxelles. ACEA a descoperit recent că există o lipsă gravă de puncte de încărcare pentru mașinile electrice atunci când ne uităm la rețelele de drumuri ale statelor membre ale UE.

Zece țări nu au nici măcar un singur punct de încărcare pentru fiecare 100 de kilometri de drumuri principale. Și nu ar trebui să fie o surpriză faptul că acele țări (cu excepția Ungariei) au, de asemenea, o cotă de piață a mașinilor electrice de mai puțin de 3%. Există doar patru state membre care au mai mult de 10 încărcătoare pentru fiecare 100 km”, conform președintelui Asociației Constructorilor Europeni de Automobile.

Citește și: