De acum, poți plăti la magazin cu inelul de pe mână. Când vom putea și noi face asta

De acum, poți plăti la magazin cu inelul de pe mână. Când vom putea și noi face asta

Pe măsură ce tehnologia avansează, metodele de plată se diversifică. Plata cu cardul sau cu telefonul pot fi înlocuite de o variantă mai facilă.

Startup-ul japonez FinTech a lansat inelul NFC. El oferă consumatorilor japonezi posibilitatea plăților fără contact. Thales oferă securitate încorporată și tehnologie contactless. De asemenea, vine și cu servicii personalizate a plăților pentru tranzacții sigure cu inelul inteligent. Emitentul cardului de plată va fi Evering. Acesta permite tranzacții contactless rapide și sigure. Datele de plată încorporate în inel sunt conectate direct cu conturile bancare ale clienților.

Ce avantaje are plata cu inelul?

”Tehnologia contactless pentru efectuarea de plăți reprezintă un plus de confort pentru consumatori, în întreaga lume, mai ales în aceste vremuri de pandemie. Cu experiență în furnizarea de produse de plată sigure băncilor și altor instituții financiare, Thales e parte și din industria dispozitivelor inteligente wearable în Japonia. Inelul Evering permite plăți fără contact și se înscrie în conceptul ‘Mai puțin înseamnă mai inteligent’. Inelul impermeabil fabricat din ceramică facilitează plăți fără numerar și fără contact atunci când este apropiat de terminalul de plată. Inelul nu are baterii, nu necesită încărcare și este un produs care îmbină perfect moda cu tehnologia”, anunță compania.

Echipe dedicate de la Thales Asia împreună cu Evering se vor ocupa de toate procesele de integrare și personalizare a datelor pentru inele. Tot ei sunt cei care oferă consultanță permanentă utilizatorilor finali.

”Consumatorii din Japonia știu că tranzacțiile electronice fără contact sunt viitorul, iar tendința a fost accelerată de pandemie. Combinând estetica cu funcționalitatea și, cel mai important, cu securitatea, Evering poate fi soluția pentru o societate japoneză fără numerar. Am decis să colaborăm cu Thales datorită experienței lor dovedite în tehnologiile de securitate și criptare. Prin acest parteneriat, îi asigurăm pe clienții noștri că tranzacțiile lor financiare rămân în siguranță și că inelul este echipat cu tehnologie certificată la standarde internaționale”, a subliniat Takeshi Kawada, CEO Evering.

Thales este un lider global în tehnologii avansate. Ei investesc în inovare digitală, Big Data, Inteligență Artificială, securitate cibernetică și tehnologie cuantică. Thales are 81.000 de angajați în 68 de țări și a generat vânzări de 17 miliarde de euro. Dacă această nouă metodă de plată se va dovedi eficientă probabil că, în curând de va lansa și la noi în țară.

Citește și:
Etichete: