Dacia Spring nu va mai fi singura mașină electrică ”românească”: de unde vine concurența

Dacia Spring nu va mai fi singura mașină electrică ”românească”: de unde vine concurența

Dacia Spring este construită în China și livrată în mai multe țări Europene, inclusiv în România. De un proces similar va beneficia și o altă mașină electrică realizată sub un brand autohton.

Foarte mulți români cunosc brandul de telefoane Allview, al celor de la Visual Fan, o companie cu capital 100% românesc. După ce au adus pentru o lungă perioadă de timp telefoane chinezești în țară pentru a le trece printr-un proces de rebranding, nu este deloc exclus să urmeze același proces și când vine vorba de mașini electrice.

Confirmarea pe marginea acestui subiect este oficială, iar Visual Fan va avea în portofoliu mașini electrice comercializate prin intermediul Visual EV S.R.L., o firmă ce va fi condusă de același CEO, Lucian Peticilă.

Mașinile electrice românești, la modă, începând cu Dacia Spring

La scurt timp după ce Dacia Spring a devenit cea mai bine vândută mașină din România, un alt jucător important autohton a anunțat că intră pe piața mașinilor electrice. În contextul în care tot mai mulți giganți din domeniul tehnologiei au decis să intre pe piața auto, Xiaomi și Apple fiind doar două exemplu, Visual Fan merge pe același principiu.

Visual Fan S.A. își va menține domeniul de activitate, dar va deschide o firmă nouă, Visual EV S.R.L., cu capital deținut în proporție de 95% de creatorii AllView.

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A. și Visual EV S.R.L. declară că „prin lansarea acestei noi linii de business ne dorim să fim parte încă la început din tranziția către o mobilitate mai curată și mai durabilă, dintr-un viitor sustenabil, în care calitatea aerului va conta tot mai mult. În cei aproape 20 de ani de activitate, compania Visual Fan a anticipat tendințele și a înțeles nevoile consumatorilor, venind în întâmpinarea acestora cu produse adaptate solicitărilor primite din piață.

În prezent, ne confruntăm cu această tendință de deplasare a companiilor din tehnologie către industria auto, ca urmare a gradului ridicat de inovare și tehnologizare a autovehiculelor. În plus, tendinţa de electrificare este tot mai accentuată, iar din aceste motive ne-am propus să venim în sprijinul utilizatorilor și potențialilor clienți de autovehicule electrice cu modele de mașini sigure, ce oferă un confort sporit datorită opțiunilor integrate și autonomiei crescute, dar și costurilor de mentenanţă cât mai mici. În viitor, dorim să ne aducem aportul pe această piață și în industria mașinilor electrice”.

Prima mașină electrică a românilor de la Visual Fan va fi prezentată pe 16 decembrie 2021, la primul showroom al companiei. Tot atunci, vom afla primele detalii tehnice.