Dacia senzațională creată de un român: ar băga în faliment BMW și Mercedes

Dacia senzațională creată de un român: ar băga în faliment BMW și Mercedes

Dacia nu e văzută drept o mașină care poate concura cu giganți din industrie precum BMW și Mercedes. Totuși, un român a reușit să facă ceva extraordinar.

Dacia e considerată o mașină ieftină, care-și face bine treaba, iar constructorul de la Mioveni e cunoscut pentru faptul că nu forțează limitele. Dacă inginerii nu îndrăznesc să facă asta, există pasionați care-și imaginează tot felul de concepte.

Unul dintre ei e Andruș Ciprian, care și-a imaginat, la un moment dat, un Logan care se putea bate cu alte modele premium din industrie.

Dacia care ar băga în faliment BMW și Mercedes

El a prezentat pe Facebook un concept de Logan tunat și care arată extraordinar. Pozele au fost însoțite de următorul mesaj:

Din categoria „de ce nu” va prezint un tuning la Dacia Logan cu kitul BMW Vision Gran Turismo adaptat pe ea. Acesta este un exercitiu de design la care scopul a fost adaptarea unui kit existent pe un alt model. Rezultatul… un BMW loganizat ? Sper sa va placa si aceasta lucrare, asa.. ca o saniuta a mosului de sarbatori. Sarbatori Fericite!se arăta în mesajul de pe Facebook.

Designerul a plecat de la o idee simplă: a vrut să vină cu un concept al unei mașini-sport produse de constructorul de la Mioveni. În randările sale, a păstrat componentele originale ale modelului Logan – adică farurile și stopurile, dar totul e reinterpretat.

Pasionat de curse, el declara la acea vreme că proiectul face parte din categoria „de ce nu?” şi că a încercat să adapteze kitul aerodinamic de pe conceptul BMW Vision Gran Turismo pe o Dacia Logan. Ce a ieșit, poți vedea în imaginile de mai sus.

Cât despre apariția unui model sport în uzina de la Mioveni sau în portofoliul Dacia, șansele să se întâmple acest lucru prea curând sunt infime. Constructorul n-are așa ceva în plan, iar strategia care a dat roade în ultimii ani, adică mașini accesibile și oneste, va fi păstrată.

Citește și: