Dacia Duster, mașina revoluționară de peste hotare: țara în care s-a vândut mai bine decât în România

Dacia Duster, mașina revoluționară de peste hotare: țara în care s-a vândut mai bine decât în România

În timp ce Dacia Duster are mari șanse să nu fie prima opțiune de SUV printre români, bolidul de la Mioveni face valuri în alte țări din Europa. Aproximativ 10% din întreaga producție a românilor a ajuns într-o singură țară.

În cazul în care nu vezi foarte multe exemplare de Dacia Duster pe stradă, mergi în Germania. Producătorul autohton tocmai a ajuns la aproximativ 200.000 de SUV-uri comercializate în cea mai mare piață auto din Europa. Ca referință, valoarea cu pricina reprezintă aproximativ 100% din totalul producției de la Mioveni, un detaliu aproape incredibil.

Mai drăguț decât atât este însă faptul că nici măcar în pandemia cererea nemților pentru Dacia Duster nu a avut de suferit. Doar în ultimii doi ani, aproximativ 50.000 de exemplare au plecat din reprezentanțele companiei românești din țara lui Merkel.

Câte exemplare de Dacia Duster s-au produs

Datele de mai sus au fost confirmate în mod oficial simultan cu producția exemplarului cu numărul 2.000.000 al SUV-ului Duster, la Mioveni. În acel context, Dacia a reușit performanța să vândă 200.000 de unități pe piața din Germania, potrivit datelor statistice consultate de Profit.ro. Exemplarul cu acest număr a fost livrat la începutul acestei luni, marcând 11 ani de prezență pe cea mai mare piață auto din Europa.

Prima generație a lui Duster a fost lansată în 2010 la Salonul Auto din Geneva, iar în același an a fost introdus și pe piețele din vest, care cunoșteau deja produsele Dacia, Logan și Sandero. În 2017, a fost lansată și a doua generație, care s-a bucurat de un real succes în occident, până la apariția crizei generate de pandemia de coronavirus.

Dacă te gândeai să-ți cumperi o Dacia Duster din Germania, merită să ai în vedere că prețul de achiziție este de 12.000 de euro pentru versiunea de bază, al cărui motor TCe are o putere de 90CP. O mai poți achiziționa și într-o versiune cu 100 sau 130 CP. Toate sunt pe benzină. O versiuni diesel i-ar fi amplificat vânzările, dar aceasta nu mai este disponibilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: