Dacia dă o lecție de curaj nemților: cum le ”va lua fața” cu Dacia Spring și noul Duster, în curând

Dacia dă o lecție de curaj nemților: cum le ”va lua fața” cu Dacia Spring și noul Duster, în curând

După un an lipsit de salonuri auto la nivel global și alte evenimente de anvergură din același spectru, Dacia s-a grăbit să confirme prezența IAA Auto, în timp ce giganți din domeniu au încă emoții, în contextul pandemiei de Covid-19.

IAA Auto 2021 se va desfășura în perioada 7 – 12 septembrie. În premieră, salonul auto din acest an este programat să aibă loc la Munich, după ce asociația industriei auto din Germania – VDA a decis mutarea sa de la Frankfurt. Din păcate, în timp ce Dacia și-a propus să facă valuri la eveniment, mai mulți constructori germani au anunțat că nu vor fi prezenți la târg.

Un exemplu important ține de Stellantis, deținătoare brandului nemțesc Opel. Gigantul a spus cât se poate de clar că nu va participa de această dată. Această decizie este totuși în contradicție cu mesajele anterioare pe marginea subiectului. Decizia Stellantis este considerată o lovitură pentru organizatorii IAA, care sperau ca salonul auto de Munchen să dea startul intrării în normalitate.

dacia spring salon auto

Compania creată anul acesta, care pune la un loc mărcile fostelor PSA și FCA, anunțase anterior că mărcile franceze și cele din Italia și SUA nu participă la IAA, dar că Opel ia în considerare acest lucru, fiind vorba despre un eveniment al industriei germane de autovehicule.

Dacia are planuri mărețe pentru IAA: cu ce vrea să facă valuri

Dacia va fi prezentă și va expune noul Spring în cadrul salonului auto de Munchen. În același context, va avansa și câteva exemplare de Dacia Duster face-lift pentru teste. Acestea din urmă vor putea fi conduse pe circuitele create în oraș pentru acest scop. De asemenea, gigantul de la Mioveni va avea expuse mașini și în zona centrală, în Konigplatz, fiind posibil ca vizitatorii să admire nu doar noul Sandero, ci și viitorul crossover Lodgy/MCV. Totul se va întâmpla în această toamnă, la Munchen.

În timp ce toate detaliile despre prezența Dacia la salonul IAA Auto se cunosc deja, din păcate, mai multe dintre grupurile germane nu au confirmat participarea, fiind posibil ca mărci precum Skoda sau SEAT, din cadrul VW Group, să nu fie prezente. Printre mărcile care au confirmat totuși prezența la Munchen, potrivit datelor oficiale, se numără VW, BMW, Mercedes, Porsche, Mini, Rolls Royce, Ford, Honda, Polestar, dar și unele mărci din China.