20 ian. 2021 | 10:39

Dacia care i-a lăsat pe toți fără cuvinte: VW Golf n-are nicio șansă. S-a aflat acum

CHESTII
Dacia care i-a lăsat pe toți fără cuvinte: VW Golf n-are nicio șansă. S-a aflat acum

Nu mai e nicio surpriză că, prin prețuri bune, Dacia s-a remarcat în Europa. A vândut milioane de mașini în peste 15 ani, iar acum are noi modele care să ducă mai departe ștafeta. Vestea momentului e însă despre Sandero.

Dacia Sandero e un model de-un real succes pentru producător în Europa. E constant între cele mai vândute mașini și are atuurile sale. De data aceasta, publicația What Car?, una dintre cele mai importante voci în presa auto din Marea Britanie, a desemnat Dacia Sandero mașina anului. Da, între toate celelalte, de la cel mai scump Porsche până la cel mai spectaculos Ford.

Premiul de acum compensează ratarea pe care Dacia a avut-o în competiția europeană pentru mașina anului. Merită însă reținut că premiul acordat de britanici e pentru noul model de Sandero. Da, cel introdus în toamnă, cel care te-a cucerit cu un design mai plăcut. Și e vorba de motorul de 1 litru TCe 90 în versiunea Comfort.

„Va pune un zâmbet pe fața oricărui cumpărături și e accesibil chiar și pentru cei care ar lua în calcul doar mașini second hand. E un chilipir absolut și o realizare remarcabilă.”
What Car?

Dacia are concurență de la Ford, cu produsele făcute în România

În clasamentul What Car?, Duster s-a remarcat, de asemenea. A fost desemnat cel mai bun SUV pentru familii atente la buget. E vorba de versiunnea 4×2, cu motorul 1.3 TCe 130 CP. La fel ca în cazul Sandero, și aici prețul a dictat.

Independent de aceste premii, și noile modele, Dacia are concurență serioasă de la Ford. Puma s-a remarcat în vânzările din România, iar în cazul premiilor acordate de britanici a câștigat la două categorii: cel mai bun SUV mic (cu motorul 1.0 Ecoboost hibrid) și cel mai bun SUV sport (cu motorul 1.5 Ecoboost cu 200 CP și performance pack).

Puma se remarcă printr-un design aparte, față de abordarea conservatoare de la Dacia. Chiar dacă modelul Ford e mai scump, nu e la o diferență atât de mare. Mai ales că oferă și un plus de tehnologii și dotări superioare.