Dacă folosești telefonul cu Android în mașină, trebuie să știi asta: ce se schimbă

Dacă folosești telefonul cu Android în mașină, trebuie să știi asta: ce se schimbă

Google face o modificare în ceea ce privește aplicațiile folosite în mașină. Dacă folosești un telefon cu Android în mașină, trebuie să știi ce se va schimba. Google a anunțat că își va închide aplicația autonomă din Android Auto, în favoarea unei alte aplicații.

Ei au confirmat, că vor închide aplicația pentru mașini din Android auto pentru telefonare. În schimb, vine în întâmpinarea noastră cu altă variantă. Oricine dorește, de acum, poate să folosească Google Assistant. Deci, dacă dorești o interfață pentru mașină compatibilă cu telefonul tău Android, noul mod de apelare este disponibil deja.

Cum vor simții utilizatorii de Android Auto asta?

”Cei care utilizează Android Auto, vor fi trecuți pe modul de conducere Google Assistant” se spune într-un comunicat. ”Începând cu Android 12, modul de conducere cu Google Assistant va fi o experiență de conducere mobilă încorporată. Deocamdată nu avem alte detalii” declară cei de la Google.

Google spune că, pentru cei care folosesc Android Auto nu va fi nici o diferență, experiența lor va fi aceeași. Confirmarea Google a venit după ce utilizatorii s-au sesizat cu privire la un mesaj.  Aceștia l-au văzut în aplicația Android Auto. Mesajul era astfel ”serviciul este disponibil doar pentru ecranele mașinilor”.

Utilizatorii telefoanelor au fost astfel orientați spre modul de conducere Google Assistant. Istoricul aplicațiilor Android Auto este puțin dezordonat. Saga a început în 2019, când Google a decis să construiască majoritatea funcțiilor Android Auto în Android 10.

Cu această ocazie s-a întrerupt aplicația anterioară. Asta a fost bine pentru cei care au avut o mașină compatibilă cu Android Auto. Pe de altă parte, cei cu mașini vechi au pierdut interfața compatibilă direct pe telefon. Pentru ei Google a venit cu modul de conducere Google Assistant. Problema a fost că deși s-a anunțat lansarea lui în 2019, acesta fost terminat doar la sfârșitul anului trecut.

Așadar, pentru cei care folosesc telefon cu Android în mașină trebuie să știe că vor fi trecuți pe Google Assistant. Ei nu vor simți nici o diferență semnificativă, experiența lor va fi la fel de bună.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: