Cum vor arăta afacerile din România, după pandemie. Digitalizarea va fi cuvântul de bază

Cum vor arăta afacerile din România, după pandemie. Digitalizarea va fi cuvântul de bază

Studiile efectuate de curând în rândul companiilor indică faptul că firmele se vor schimba radical în următorii trei ani. Noile modele de business și de muncă vor fi axate pe digitalizare.

Un sondaj realizat de Pwc arată că, în acest moment, cei mai mulți dintre marii manageri ai lumii se așteaptă ca firmele să se schimbe radical în următorii trei ani.

Deși pandemia actuală a fost o lovitură grea pentru mediul privat în general, ea a oferit și un impuls foarte important și benefic firmelor. A încurajat trendul digitalizării, iar companiile îl vor explora la un nivel record în următorii ani, cred oamenii de afaceri din întreaga lume.

Firmele se vor schimba radical

Practic, peste trei sferturi (78%) dintre directorii generali la nivel global se așteaptă ca organizațiile pe care le conduc să arate diferit în următorii trei ani ca urmare a pandemiei, anticipând schimbări în modul de lucru și dezvoltarea de noi modele de afaceri, susținute de investiții în digitalizare, arată raportul “Great expectations: Global executives respond to business disruption”, realizat de strategy&, departamentul de strategie globală din rețeaua PwC.

”Criza generată de pandemie i-a convins pe liderii de companii că șansele de creștere depind de transformarea modelelor de afaceri și a modalitățile de lucru, și nu doar de măsuri temporare, precum reducerea de costuri, restructurarea portofoliului sau soluții tehnice ad-hoc. Construirea unor noi modele de afaceri și adaptarea modelului de operare implică schimbări semnificative în structura de investiții și de cheltuieli, inclusiv reduceri de personal în unele industrii. Este evident că executivii mizează foarte mult pe digitalizare în acest procese și consideră că investițiile în tehnologie și securitate cibernetică au devenit cruciale”, a declarat Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC Romania.

Managerii se vor canaliza și către zona de investiții. Investiții suplimentare în medie de 10-15% vor fi îndreptate în principal către digitalizare, securitate cibernetică și vânzări, pentru a stimula creșterea. Investițiile în digitalizare se vor concentra pe dezvoltarea de noi produse și servicii, capabilități IT și securitate cibernetică, precum și mediu, sănătate și siguranță. De altfel, ESG a ajuns o prioritate de afaceri pe agenda executivilor, domeniul fiind menționat de 17% dintre participanții la sondaj.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: