Cum trimiți mesaje, clipuri sau poze care dispar pe Telegram, alternativa perfectă la WhatsApp

Cum trimiți mesaje, clipuri sau poze care dispar pe Telegram, alternativa perfectă la WhatsApp

Telegram este una dintre cele mai populare aplicații de chat pentru mobil, cu o serie de funcții interesante. Multe dintre ele nu există nici măcar pe WhatsApp.

Spre deosebire de Signal sau WhatsApp, Telegram nu te lasă să alternezi mesaje care dispar cu mesaje permanente în aceeași conversație. În schimb, îți permite să porți conversații private cu ajutorul unui așa numit Secret Chat mode. În acea fereastră de dialog, poți alege ca o poză să dispară la 5 secunde după ce a fost expediată, în timp ce un mesaje scris poate rămâne în conversație chiar și o săptămână. Ține de tine pentru ce variantă optezi.

Secret Chat este numele conversațiilor criptate integral, end-to-end, din Telegram. Funcția este ușor accesibilă, dar este important să reții că funcționează doar atunci când vorbești cu o singură persoană. Nu merge în grupuri. Din momentul în care ai șters o conversație de tip Secret Chat, toate mesajele din interior vor fi șterse pentru totdeauna.

În plus, cu aceeași persoană, poți purta o conversație obișnuită în Telegram și una de tip secret, în care fiecare mesaj, clip sau poză se evaporă într-o perioadă de timp predefinită. Personal, mi se pare cea mai bună implementare a acestui concept. Nu în ultimul rând, când activezi Secret Chat, pe Android devine imposibil să faci o captură de ecran din fereastra de conversație, iar pe iPhone, dacă realizezi o captură, interlocutorul tău va fi imediat notificat de acest lucru.

Pentru a iniția o conversație de tip Secret Chat, la fel ca cea din captura de ecran de mai jos, deschide o fereastră de chat cu o persoană, fă click pe numele ei în partea de sus a ecranului, apasă pe cele trei buline din dreapta (More) și optează pentru ”Star Secret Chat”, confirmă inițiativa cu un tap pe Start.

Pentru a alege cât de repede dispare orice tip de conținut pe care îl expediezi în noua fereastră de chat, înainte de expediere, apasă pe ceasul din dreapta căsuței de tastare. În imaginea de mai jos, eu am optat pentru 15 secunde, dar dacă apăs pe ”15 s” pot schimba termenul în 5 secunde sau o săptămână. După fiecare astfel de modificare, trebuie să apeși pe Done pentru confirmare. După expirarea timpului de expediere, mesajul, clipul sau poza vor dispărea din fereastra de dialog de parcă nu au fost niciodată acolo.

telegram mesaje care dispar

Citește și: