Cum te ajută un iPhone să ai grijă de sănătatea ta: câteva trucuri de care să profiți
Un model iPhone te poate ajuta să ai grijă de sănătatea ta, fără a mai fi nevoie să apelezi la un ceas inteligent pentru asta. Iată cum.
Apple a venit de ceva ani cu modelele de Apple Watch – adică ceasuri inteligente care-ți monitorizează activitățile zilnice, adică ritmul cotidian: câți pași faci, cât și cum dormi plus alte câteva activități de ordin medical. E o piață ofertantă pentru marii giganți din tehnologie.
E motivul pentru care Apple a venit cu ceasul inteligent și pentru care Google a cumpărat Fitbit. Dar nu ai neapărat nevoie de astfel de dispozitive. Pentru că și un model iPhone te poate ajuta. Iată de ce nu ai mai avea nevoie neapărat și de un ceas inteligent sau o brățară inteligentă.
Cum te ajută un iPhone să ai grijă de sănătatea ta
Un model iPhone te ajută să-ți numeri pașii. Asta e clar deja, după cum poți vedea în imaginea de mai jos:
Ca să faci asta, e simplu:
- Deschizi secțiunea Settings
- Apeși Privacy
- Intri la Motion & Fitness
- Activezi “Fitness Tracking
- Deschizi Health
- Apeși “Browse” în dreapta-jos
- Alegi “Activity.”
Apple nu are, încă, o aplicație dedicată meditației. Serviciul Fitness+, spre exemplu, e cu plată, dar poți apela la aplicații pe care le găsești în magazinul de aplicații. Poți alege, spre exemplu, Calm sau Headspace. Pe ambele le poți conecta cumva la Apple Health. Practic, toate informațiile ți se salvează și acolo.
Timpul pe care-l aloci meditației, spre exemplu, îl poți afla și-n funcția oferită de americani.
Cum spuneam, pentru monitorizarea somnului ai nevoie de un ceas inteligent Apple Watch. Dar și modelul de telefon îți poate spune cât timp petreci în pat și poate salva informațiile. Nu e acuratețea pe care ți-o oferă Apple Watch, dar îți poți face o idee despre obiceiurile de somn și odihnă.
- Deschizi aplicația Health în iPhone
- Apeși Browse
- Alegi modulul Sleep
- Setezi intervalul de somn
- Selectezi “Full Schedule & Options” sub opțiunea “Your Schedule.”
- Alegi timpul pe care-l petreci, de regulă, în pat
De remarcat că Apple are funcții care au grijă și de urechile tale atunci când asculți muzică, să zicem. În funcția “Headphone Audio Levels” îți poți regla propriile limite de decibeli, astfel încât să nu fii deranjat atunci când dai play la ceva foarte zgomotos. Alerta se declanșează dacă, spre exemplu, asculți muzică la mai mult de 90 de decibeli mai mult de patru ore pe săptămână.
Funcția te avertizează că ar putea fi nesănătos.