17 apr. 2021 | 10:51

Cum schimbi bani pe Revolut din euro în lei și nu numai: ce trebuie să știi

ACTUALITATE
Cum schimbi bani pe Revolut din euro în lei și nu numai: ce trebuie să știi

Dacă ești utilizator de Revolut, s-ar putea să știi deja că îți permite să transferi rapid diverse sume de bani, independent de monedă. S-ar putea totuși să nu știi cum schimbi bani pe Revolut din Euro în lei și invers sau în oricare dintre celelalte 26 de monede suportate.

Folosesc deseori Revolut și mă încântă enorm mecanismul rapid și complet transparent de transfer al banilor. Este la fel de rapid să trimiți bani unui prieten precum ai expedia un SMS. În cazul în care un prieten îți trimite 50 de euro din Germania, s-ar putea totuși să nu știi cum îi transformi din euro în lei, pentru a-i folosi ca pe restul banilor pe care îi ai în contul virtual.

În teorie, Revolut îți creează automat un cont în Euro dacă primești vreun ban în această monedă. Principiul se aplică și în cazul multor altor monede. Dacă vrei totuși să-ți creezi un cont într-o monedă străină în prealabil, o poți face cu ușurință din interfața aplicației. Atingi suma de bani existentă în contul tău din interfața aplicației și optezi pentru Nou. Alegi moneda aferentă noului cont dintre opțiunile disponibile și o confirmi.

Pentru a transforma euro în lei sau în orice altă monedă internațională, mecanismul implică doar câteva clickuri. Intră pe Revolut și, din ecranul principal, alege contul din care vrei să faci conversia. Cu el afișat pe ecran, atinge cele trei puncte din dreapta butoanelor Adaugă bani, Trimite.

Dacă nu era evident deja, optează pentru Schimb. La început, s-ar putea să-ți fie afișată o listă cu termenii și condițiile, accept-o. Tastează suma pe care o vrei transformată, iar dacă ești mulțumit cu suma pe care o primești, afișată în partea de jos a ecranului, confirmă procedura cu un click pe Vinde EUR pentru RON sau orice altceva îți apare în același ecrea. Vei vedea banii în cont în doar câteva momente.

Ca referință, dacă vrei să faci astfel de conversii, îți recomand să o faci în timpul săptămânii. În weekend, Revolut practică un comision mai mare, între 0,5% și 1% pentru a compensa faptul că bursele sunt închise pe întregul mapamond, iar compania din spatele aplicației încearcă să prevină fluctuații majore.

revolut schimb bani cont

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele