Cum primești notificări automate la aniversări, pe iPhone, să nu mai uiți data nașterii prietenilor

Cum primești notificări automate la aniversări, pe iPhone, să nu mai uiți data nașterii prietenilor

Dacă te-ai frustrat de mai multe ori în trecut pentru că ai uitat data nașterii pentru membrii familiei sau prieteni apropiați, mai ales cei care nu au Facebook, există un sistem simplu pentru a automatiza notificările în acest sens, cel puțin pe iPhone.

În teorie, problema aniversărilor s-a simplificat semnificativ în ultimii ani. În fiecare dimineață, în cazul în care ai un cont de Facebook, primești o listă cu aniversații zilei. Din acel moment, ține de tine dacă vrei să le spui la mulți, să-i suni sau să le trimiți un cadou. Dacă vrei, există și adresă ușor de ținut minte pe care o poți accesa pentru a vedea din timp cine urmează să fie aniversat. O găsești la facebook.com/events/birthdays.

Dacă nu ești însă amator de Facebook sau, pur și simplu, ai multe contacte în agenda telefonului care evită serviciile lui Zuckerberg, există o alternativă simplă. Începi prin a asocia data nașterii contactelor din agendă. Intră la Telefon, la secțiunea Contacte, cauți contactul dorit, și apeși pe Editați în dreapta sus. Un pic mai jos în lista de opțiuni vei vedea o secțiunea intitulată ”adăugați ziua de naștere”, la fel ca în captura de ecran de mai jos. Confirmi modificările cu Ok în dreapta sus.

data de nastere contacte iphone

Rămâne să activezi notificările pentru respectivele date de naștere, iar acest proces îl faci din Configurări. Intri la Notificări, faci un tap pe Calendar și bifezi în partea de sus a ecranului Permite notificări.

Revii la ecranul principal al meniului de Configurări la iPhone și accesezi secțiunea Calendar. Aici te interesează ”Plan implicit de alertare” sau Default Alert Times. Accesează secțiunea Zile de Naștere din partea de sus a ecranului, unde scrie probabil Nimic și alege În ziua respectivă (09:00), 1 zi înainte, 2 zile înainte sau sau 1 săptămână înainte. Modificările intră în vigoare în timp real.