Cum pierzi tot ce ai pe iPhone, din neatenție: de ce să fii atent la spațiul liber, ca să nu regreți mai târziu

Cum pierzi tot ce ai pe iPhone, din neatenție: de ce să fii atent la spațiul liber, ca să nu regreți mai târziu

Un calculator obișnuit funcționează la fel de bine cu un GB de spațiu liber sau 100GB de spațiu. În cazul unui telefon, însă, ar fi bine să fii atent la spațiul liber, mai ales dacă discutăm de un iPhone. Fără să-ți dai seama, s-ar putea să-ți pierzi toate informațiile.

Când mai ai câțiva GB de spațiu liber pe laptop sau desktop, sistemul de operare începe să te streseze enorm pe marginea subiectului. Este suficient să scazi sub 10% din capacitate disponibilă, iar în File Explorer vei vedea partițiile marcate cu roșu. Mai mult decât atât, din zece în zece minute, o notificare legată de Disk Cleanup îți face viața mai dificilă. Chiar și dacă rulezi instrumentul respectiv și îl lași să-și facă treaba, după câteva moment îți va apărea din nou.

iPhone Storage Full – ce faci când ți s-a umplut telefonul

În trei situații diferite, prieteni de-ai mei au pierdut toate informațiile de pe telefon din cauza spațiului liber. După ce au ignorat de mai multe ori notificarea legată de spațiu, au încercat să facă o poză sau o scurtă filmare. În acel moment, telefonul s-a închis, a apărut mărul și a rămas așa.

În prima fază, ești optimist. Ai crede că doar s-a restartat. După un timp, îl reponești forțat. Telefonul nu îți mai intră în meniu, iar iPhone-ul din dotare se transformă în bibelou. Pentru a-l folosi din nou, soluția este să-l conectezi la un Mac sau PC cu iTunes și să pui terminalul în modul recuperare sau Recovery. În acest scop, ține apăsat pe power (dreapta sus) vreo 45 – 50 de secunde. Ar trebui să-ți apară un cablu pe ecranul de la iPhone.

În acel moment, iTunes pe PC sau Finder pe Mac ar trebui să te întrebe dacă vrei să-ți restaurezi aparatul, cu una din două opțiuni. Update și Restore. Alege Update prima oară. Așteaptă până când sistemul încearcă să-ți reinstaleze sistemul de operare fără să-ți șteargă toate informațiile. Nu sunt optimist că o să funcționeze când mai ai zero spațiu liber. A doua variantă este restore, dar trebuie să-ți asumi faptul că îți vei pierde toate datele de pe aparat.

Sfatul meu este să nu ignori mesajele de spațiu liber de pe ecranul telefonului și, eventual, să-ți faci un obicei din a monitoriza când și-a făcut ultima oară telefonul tău backup în iCloud. În acest sens, intră în Configurări sau Settings, fă un click pe numele tău în partea de sus a ecranului și optează pentru iCloud. Accesează secțiunea Backup și vezi dacă și-a făcut o copie de siguranță fără intervenția ta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: