09 feb. 2021 | 07:30

Cum justifici cea mai scumpă boxă portabilă, când pare din secolul trecut

ACTUALITATE
Cum justifici cea mai scumpă boxă portabilă, când pare din secolul trecut

Danezii de la Bang & Olufsen sunt recunoscuți la nivel mondial pentru gadgeturile lor extravagante, de multe ori foarte scumpe, dar cu o calitate impresionantă a sunetul. Noua lor boxă Beosound Level se aliniază cu aceste trăsături.

Cel de la Bang & Olufsen nu și-au făcut un obicei din a lansa foarte multe produse în fiecare an, dar cu siguranță fac valuri în momentul în care scot creații noi pe piață. Este imposibil să nu discuți despre o boxă al cărei preț este de ”doar” 1500 de euro.

Beosound Level este o boxă hibrid, menită în egală măsură să o conectezi la TV sau un pick-up, cât și să o iei în deplasări, în curte. Principalul argument pentru prețul aparent exagerat se pare că stă în durata de viață a produsului, în fiabilitatea sa și ușurința de a-l repara.

Dincolo de partea teoretică a ecuației însă, Beosound Level este o boxă cu adevărat wireless, perfectă pentru secolul 21. Vine la pachet atât cu conectivitate Wi-Fi, cât și Bluetooth. Este compatibilă cu AirPlay 2, Google Cast și Spotify connect. Astfel, nu ar trebui să întâmpini dificultăți în a trimite conținut către ea.

Are și conectori fizici. Are o intrarea tradițională stereo de 3,5mm, dar și o intrare digita optică. Un port Ethernet te asigură că nu rămâne fără internet, dacă ai zone în casă cu un semn wireless mai firav. Datorită designului creativ, inspirat parcă dintr-o carte, funcționează la fel de bine în poziție orizontală, cât și verticală. O poți pune pe perete sau pe masă. Beosound Level detectează imediat poziția în care se află și începe să emită sunet la 180 de grade sau 360 de grade.

beosound level utilizare 4Carcasa este o combinație de lemn și țesături, perfectă pentru a deveni un subiect de discuție la următoarea întâlnire cu prietenii. Pentru interacțiune folosești rama metalică, fără butoane fizice, doar prin gesturi realizate pe zona sensibilă la atingere. Dacă nu o ții la priză conectată printr-un puc magnetic de dimensiunea unei monezi mai groase, are 16 ore de autonomie la un volum rezonabil. Pentru că este certificată IP54, rezistă și la praf sau stropi de apă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele