13 feb. 2021 | 11:57

Cum îți schimbi ecranul de blocare la Windows 10, dacă nu-ți place varianta standard

ACTUALITATE
Cum îți schimbi ecranul de blocare la Windows 10, dacă nu-ți place varianta standard

Windows 10, la fel ca celelalte sisteme de operare ale Microsoft, vine la pachet cu o varietate foarte mare de opțiuni pentru personalizare, inclusiv când vine vorba de ecranul de blocare.

În momentul în care pornești PC-ul tău cu Windows 10, înainte să te autentifici cu parola aferentă contului implicit, îți apare ora exactă în colțul din stânga jos, împreună cu data de azi. La fel ca în imaginea de mai sus, în dreapta jos poți să mai ai câteva instrumente care țin de PC, inclusiv butonul de Power pentru închiderea completă a sistemului – Shut Down sau repornirea lui – Restart.

Implicit, fotografia pe care îți sunt afișate acele informații este furnizată de Bing, motorul de căutare al Microsoft. Spre deosebire de imaginea de fundal a PC-ului, wallpaper-ul tradițional pe care îl schimbăm cu toții, nu este foarte evident cum schimbi imaginea de pe ecranul de blocare a computerului, deși o ai deseori în fața ochilor.

În acest scop, fă click pe Start și optează pentru Settings în partea stângă a meniului, un click pe roata dințată. În noua fereastră, te interesează secțiunea Personalization. Fă un click în partea stângă a ecranului pe butonu intitulat Lock Screen pentru a deschide secțiunea de interes, cea care dă numele articolului.

Acolo, în dreapta, sub numele Background, ai trei opțiuni, Windows Spotlight – varianta implicită, Picture și Slideshow. Ultimele două se bazează pe conținut furnizat de tine, în timp ce prima variantă alternează imagini furnizate de Microsoft din mediul online. Alege Picture, iar cu butonul Browse de dedesubt, alegeți din Explorer imaginea care te încântă.

În cazul în care vrei să fi surprins la pornirea sistemului de imaginea care îți este servite, optează pentru Slideshow și fă un click pe Add a folder pentru a alege un director cu imaginile tale care ți se pare că s-ar preta pentru ecranul de blocare. Modificările intră în vigoare în timp real, nu este necesar un click pe Apply, pentru că nu există un astfel de buton. Dacă vrei să vezi ce ai schimbat, apasă pe Windows + L pentru a-ți bloca sistemul, fără să închizi vreun program.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele