Cum îți crești autonomia la mașina electrică: soluția simplă și eficientă vine de la cercetătorii britanici

Cum îți crești autonomia la mașina electrică: soluția simplă și eficientă vine de la cercetătorii britanici

Când vine vorba de adopția mașinilor electrice, cel mai important aspect care descurajează vânzările este autonomia autoturismelor din această categorie, câți kilometri pot parcurge departe de priză. Se pare totuși că există o soluție.

ZipCharge este un nou startup înființat în Marea Britanie de către un grup de cercetători și pasionați de mașini electrice care au încercat să găsească o soluție simplă și eficientă la cea mai mare problemă cu care se confruntă mașinile electrice. Este vorba de autonomie. Ca nu cumva să rămâi în drum când ai mai mare nevoie, echipa din spatele acestui proiect s-a gândit la o baterie externă.

ZipCharge, bateria externă pentru mașina ta

De forma unui troler, ZipCharge ar putea fi prima baterie externă pentru mașina ta electrică. Dacă nu este prima, are mari șanse să fie cea mai arătoasă. Pare genul de bagaj pe care mulți călători îl luau deja cu ei, deși nu este deloc ușor. Are 22,7 kilograme și se ascunde într-o carcasă de plastic cu roți la bază. Partea bună este că forma respectivă este una suficient de pătrățoasă încât să nu-ți risipească spațiul din portbagaj atunci când o iei cu tine în deplasări.

Conform datelor furnizate de ZipCharge, versiunea Go poate fi oferită clienților în două variante, în funcție de buget și capacitate. Astfel, poți opta pentru 4kWh sau 8kWh. Prima ar trebui să fie suficientă pentru încă 32 de kilometri până la următoarea stație de încărcare, în timp ce varianta mai scumpă sare până la 64 de kilometri. În mod previzibil, valorile cu pricina variază de la un model de autoturism la altul, dar reprezintă o medie.

Prețul de achiziție pentru un ZipCharge se vehiculează a fi între 1200 și 2400 de euro, în funcție de capacitatea bateriei. Rata de încărcare de la acumulatorul portabil la mașină se va realiza între 30 și 60 de minute, la fel ca în cazul unei stații de încărcare obișnuite. Cei care nu vor să investească o asemenea sumă într-o baterie, o vor putea închiria cu aproximativ 60 de euro pe lună.

 

Citește și: