05 ian. 2021 | 16:29

Cum iei mașini de la ANAF la preț de pomană: e prea simplu ca să nu aplici și să iei automobil foarte ieftin

CHESTII
Cum iei mașini de la ANAF la preț de pomană: e prea simplu ca să nu aplici și să iei automobil foarte ieftin

ANAF scoate la licitație mașini ieftine destul de des. Dacă ai noroc, poți prinde mașina la care visezi cu un preț extrem de mic. Dar trebui să știi cum trebuie să acționezi.

De multe ori poți prinde, în oferta ANAF, mașini străine la preț mic. Vorbim de Mercedes, BMW sau Volkswagen la mai puțin de 1.000 sau 2.000 de euro. Impact.ro a trecut în revistă actele și mecanismul prin care reușești să cumperi astfel de mașini în România.

Dacă ești interesat cum poți șă cumperi o mașină de la licitația ANAF, trebuie să știi că documentele necesare trebuie depuse la sediul instituției cu cel puțin o zi înainte de data anunțată a licitației. Din fericire, ai ceva timp înainte de data respectivă. ANAF anunță la început de lună când are mașini de vândut, comunică data pentru fiecare oraș în parte și unde va fi licitația.

De ce acte ai nevoie ca să cumperi mașini de la ANAF

Îți trebuie oferta de cumpărare pentru licitație mașini ANAF. Apoi, dovada că a fost plătită taxa de participare sau a constituirii garanției sub formă de scrisoare de garanție (10% din prețul de pornire al licitației). Plata taxei de participare trebuie să se facă în contul celor de la ANAF.

Merită reținut că persoanele juridice trebuie să aibă și o copie după certificatul unic de înregistrare (CUI), eliberat de oficiul Registrului Comerțului. Apoi, declarație pe proprie răspundere a ofertantului prin care își asumă că nu este persoană interpusă cu debitorul, adică nu are nicio legătură cu cei a căror mașină a fost confiscată de ANAF pentru recuperarea prejudiciului.

De menționat și că persoanele juridice străine trebuie să aibă actul de înmatriculare tradus în limba română, persoanele fizice străine trebuie să aibă o copie după actul de identitate sau pașaport, iar persoanele fizice din România trebuie să aibă o copie după actul de identitate.

Ce mai trebuie amintit e că deși prețurile sunt mici, după cum am văzut la licitațiile din trecut, starea în care sunt mașinile nu-i una foarte bună. Asta pentru că ce propune ANAF la vânzare sunt automobile destul de uzate. Aproape 90% dintre aceste autoturisme pleacă din mâinile proprietarilor vandalizate. De multe ori sunt distruse intenționat. Dar asta nu înseamnă că nu poți avea noroc. Sau poți folosi un anumit model pentru piese, obținute astfel mult mai ieftin decât dacă le-ai comanda din piață.