20 iul. 2021 | 06:54

Cum faci să nu-ți pierzi contul de WhatsApp: milioane de conturi au fost închise deja, dintr-un motiv simplu

ACTUALITATE
Cum faci să nu-ți pierzi contul de WhatsApp: milioane de conturi au fost închise deja, dintr-un motiv simplu

WhatsApp șterge milioane de conturi în fiecare lună, iar dacă ești dependent de aplicația de chat ar fi bine să ai în vedere motivele pentru care face curățenie regulată printre utilizatori. Riscul este unul cât se poate de real.

WhatsApp a închis nu mai puțin de două milioane de conturi în India în lunile mai și iunie. Respectivii au pierdut posibilitatea de a-și mai deschise conturi noi cu același număr de telefon care a fost blocat de compania deținut de Mark Zuckerberg.

Deși statisticile au fost oferite defalcat doar pentru India, motivul pentru care respectivii utilizatori au pierdut accesul la contul de chat este unul care te poate costa scump oriunde ești pe mapamond.

Cum îți pierzi contul de WhatsApp, ca alte câteva milioane

În India există aproximativ 400 de milioane de utilizatori de WhatsApp, transformând-o într-una dintre cele mai importante piețe pentru compania americană. Dintre aceștia, aproximativ două milioane au rămas fără WhatsApp în mai și iunie. La nivel global, într-o singură lună, sunt șterse aproximativ 8 milioane de conturi.

Deși motivele pentru care ți se poate întâmpla asta sunt destul de multe, aproximativ 95% dintre ei și l-au pierdut dintr-un motiv simplu. Aceștia au fost blocați datorită faptului că au dat mai departe foarte multe mesaje dintre cele primite. Deși există o regulă foarte strictă vizavi de numărul de persoane la care poți retransmite un mesaj, o poză sau un clip video, dacă ai suficientă răbdare, poți ignora fără prea multe probleme acel parametru.

Practic, un mesaj îl poți redirecționa la câte cinci persoane, dar dacă ai răbdare, poți repeta procesul până îl trimiți la întreaga agendă, din cinci în cinci. Această practică este pedepsită prin ștergerea permanentă a contului.

Ca de fiecare dată când se șterg conturi în masă, cei de la WhatsApp au atras atenția asupra faptului că blocarea accesului la serviciu, aproape de fiecare dată, are legătură cu răspândirea de dezinformare, știri false și mesaje periculoase.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele