20 mai 2021 | 21:55

Cum dezactivez corectorul automat de pe smartphone-ul meu?

TEHNOLOGIE
Cum dezactivez corectorul automat de pe smartphone-ul meu?

În zilele noastre, a devenit o necesitate să comunicăm virtual, în special prin mesaje scrise și, odată cu accelerarea acestui tip de interacțiune, oamenii au ajuns să trimită zilnic sute sau chiar mii de mesaje. Acest nou stil de comunicare aduce, însă și unele provocări.

Pentru a ne facilita conversațiile. smartphone-urile vin la pachet cu o funcție care nu este, însă, pe placul tuturor utilizatorilor. Ma refer la autocorectorul de scriere. Dacă te numeri printre persoanele care vor să scape de acesta, urmărește pașii de mai jos și dezactivează-l în doar câteva secunde.

Autocorectorul poate fi util în situațiile în care ne grăbim și vrem să trimitem rapid un mesaj, fără să scriem fiecare literă a fiecărui cuvânt, sau atunci când ne grăbim și nu acordăm atenție normelor gramaticale.

Însă poate fi și o mare bătaie de cap. Adesea, funcția înlocuiește cuvântul pe care ți-ai dori să îl scrii, iar asta poate da naștere unei situații amuzante, în cel mai fericit caz, sau uneia jenante.

Dacă vrei să îți dezactivezi această funcție de pe smartphone, trebuie să urmezi acești pași simpli

Cum dezactivezi autocorectorul de pe Android

-Deschide setările telefonului și localizează „Limbă și introducere” sau „Tastatură”
-Selectează tastatura activă (tastatură Android, SwiftKey, tastatură Samsung sau altele), apoi alege „Tastare” (sau „Tastare inteligentă”) și examinează opțiunile care îți apar
-În mod cert, una dintre opțiunile apărute se referă la sistemul de autocorecție: pe modelele Samsung recente, se numește „Înlocuire automată”. Pe Huawei, aceasta este „Corecție automată”. Debifează caseta corespunzătoare sau mută glisorul pentru a dezactiva această funcție. Cuvintele pe care le tastezi nu vor mai fi înlocuite.

Cum dezactivezi autocorectorul de pe un iPhone

-Deschide meniul Setări”, apoi selectează elementul „General” și accesează opțiunea „Tastatură”
-Mută cursorul la opțiunea „Corecție automată” și dezactivează funcția.

După cum ai văzut, e foarte simplu să dezactivezi această opțiune, care, în mod normal poate că ar trebui să nu vina deja activată din fabrică. Ar trebui să fie opțiunea directă a utilizatorului smartphone-ului de a activa corectorul automat pentru telefonul său.