Cum au scăzut prețurile la plăcile video, după ce Bitcoin și Ethereum au săptămâni bune de picaj

Cum au scăzut prețurile la plăcile video, după ce Bitcoin și Ethereum au săptămâni bune de picaj

Piața criptomonedelor nu traversează o perioadă prea bună. Bitcoin și Ethereum au înregistrat scăderi puternice în ultima perioadă, iar devalorizarea lor a atras după sine ieftinirea plăcilor video.

În Europa, plăcile video au înregistrat o ieftinire a prețului de până la 50%, conform datelor ComputerBase. De exemplu, Nvidia GeForce RTX 3060 și AMD Radeon RX 6700 XT, înregistrează cele mai pozitive rezultate, cu o scădere de aproape 50% a prețului comparativ cu luna trecută.

Cu toate acestea, pentru dispozitivele cele mai solicitate de cumpărătorii de profil, precum RTX 3080 și RX 6800 XT, prețurile nu s-au schimbat foarte mult. Aici se înregistrează o scădere a prețului cuprinsă între 10 și 15 procente.

Și pe piața din Statele Unite ale Americii se simte valul ieftinirii. În State, se înregistrează o scădere medie a prețurilor de 20% pentru toate cardurile în această lună, comparativ cu luna mai, iar cardurile cu performanțe mai ridicate, precum RTX 3090, au înregistrat o scădere chiar mai mare, de 32% din preț.

Veștile bune pentru potențialii cumpărători nu se opresc aici. Odată cu ieftinirea, a crescut disponibilitatea plăcilor video pe piața europeană.

Prin urmare, acesta pare a fi un moment ideal pentru astfel de achiziții, cred experții în IT.

Plăcile video s-au ieftinit pe fondul restricțiilor impuse de China asupra criptomonedelor

Această schimbare a comportamentului pieței este atribuită în cea mai mare parte Chinei care reglementează minele criptografice. China a impus restricții importante minerilor de criptoactive, iar acest lucru duce la o scădere a prețului monedelor virtuale.

Îți amintesc faptul că, de curând, autoritățile din provincia de sud-vest Sichuan au ordonat închiderea proiectelor de minare Bitcoin.

Mișcările de pe piața cripto din China sunt extrem de importante pentru piața globală a criptoactivelor, deoarece producția de Bitcoin din China a reprezentat, anul trecut, aproape 65% din producția globală, potrivit datelor de la Universitatea din Cambridge, Sichuan fiind al doilea cel mai mare producător.

“Restricția privind minerii chinezi ar putea însemna că aceștia vând moneda într-o piață devalorizată și ne duc mai jos”, spune Ben Sebley, de la firma londoneză de criptomonede BCB Group.

Citește și: