Unde dai și unde crapă. Pe fondul represiunilor aplicate de China, minatul după Bitcoin ar putea deveni mai simplu și mai profitabil

Unde dai și unde crapă. Pe fondul represiunilor aplicate de China, minatul după Bitcoin ar putea deveni mai simplu și mai profitabil

În ultima perioadă, China o strategie represivă față de minerii bitcoin. Luna trecută, Beijingul a solicitat măsuri de eliminare a mineritului bitcoin pe fondul îngrijorărilor legate de impactul asupra mediului. Potrivit rapoartelor, se estimează că peste 90% din capacitatea minieră a bitcoinului din China este închisă. Totuși, deși pare o veste rea, s-ar putea să aibă doar efecte benefice.

Represiunea Chinei s-a intensificat în weekend, când autoritățile din Sichuan, provincia chineză bogată în energie hidroelectrică, au ordonat minierilor cripto să închidă operațiunile.

Această ultimă acțiune ar fi făcut ca peste 90% din capacitatea minieră a bitcoinului din China să fie, pur și simplu, blocată.

Impactul a ceea ce se întâmplă în China poate fi analizat la nivel global foarte simplu, dacă ținem cont de faptul că între 65% și 75% din totalul mineritului global de bitcoin are loc în China.

Represiunea din China ar putea face mineritul mai simplu și mai profitabil

Deși toată această situație pare a avea o conotație negativă, unii experți sunt de părere că nu e chiar așa.

Monedele digitale sunt susținute de o vastă rețea de computere din întreaga lume. În cazul bitcoin, aceste computere se luptă pentru a rezolva puzzle-uri matematice complexe pentru a face tranzacțiile să treacă. Acest proces generează, de asemenea, noi bitcoini, recompensând minerii în criptomonedă.

În prezent, recompensele pentru mineri sunt limitate la 6,25 BTC. Înainte era 12,5 BTC, dar din moment ce oferta totală a bitcoinului este limitată la 21 de milioane, cantitatea de bitcoin recompensată pentru mineri se reduce la jumătate aproximativ la fiecare patru ani.

Suma totală sau puterea de procesare a rețelei bitcoin pare să fi scăzut brusc în urma represiunii de la Beijing.

Experții cripto spun că, cu atât de mulți mineri de bitcoin care vor ieși offline din cauza restricțiilor Chinei, cota altor mineri din rețea va crește, ceea ce va face mineritul mult mai profitabil.

Mai mult decât atât, „Dificultatea rețelei scade cu atât mai puține echipamente miniere sunt online”, a spus Killeen. Acest lucru duce efectiv la o concurență mai mică pentru alți mineri de bitcoin.

Prin urmare, ghionul unora s-ar putea transforma în norocul altora, care pot să mineze în continure și să se bucure de beneficiile unei rețele mai goale și mai generoase.

Citește și: