Cum au scăzut prețurile la plăcile video, după ce Bitcoin și Ethereum au săptămâni bune de picaj
Piața criptomonedelor nu traversează o perioadă prea bună. Bitcoin și Ethereum au înregistrat scăderi puternice în ultima perioadă, iar devalorizarea lor a atras după sine ieftinirea plăcilor video.
În Europa, plăcile video au înregistrat o ieftinire a prețului de până la 50%, conform datelor ComputerBase. De exemplu, Nvidia GeForce RTX 3060 și AMD Radeon RX 6700 XT, înregistrează cele mai pozitive rezultate, cu o scădere de aproape 50% a prețului comparativ cu luna trecută.
Cu toate acestea, pentru dispozitivele cele mai solicitate de cumpărătorii de profil, precum RTX 3080 și RX 6800 XT, prețurile nu s-au schimbat foarte mult. Aici se înregistrează o scădere a prețului cuprinsă între 10 și 15 procente.
Și pe piața din Statele Unite ale Americii se simte valul ieftinirii. În State, se înregistrează o scădere medie a prețurilor de 20% pentru toate cardurile în această lună, comparativ cu luna mai, iar cardurile cu performanțe mai ridicate, precum RTX 3090, au înregistrat o scădere chiar mai mare, de 32% din preț.
Veștile bune pentru potențialii cumpărători nu se opresc aici. Odată cu ieftinirea, a crescut disponibilitatea plăcilor video pe piața europeană.
Prin urmare, acesta pare a fi un moment ideal pentru astfel de achiziții, cred experții în IT.
Plăcile video s-au ieftinit pe fondul restricțiilor impuse de China asupra criptomonedelor
Această schimbare a comportamentului pieței este atribuită în cea mai mare parte Chinei care reglementează minele criptografice. China a impus restricții importante minerilor de criptoactive, iar acest lucru duce la o scădere a prețului monedelor virtuale.
Îți amintesc faptul că, de curând, autoritățile din provincia de sud-vest Sichuan au ordonat închiderea proiectelor de minare Bitcoin.
Mișcările de pe piața cripto din China sunt extrem de importante pentru piața globală a criptoactivelor, deoarece producția de Bitcoin din China a reprezentat, anul trecut, aproape 65% din producția globală, potrivit datelor de la Universitatea din Cambridge, Sichuan fiind al doilea cel mai mare producător.
“Restricția privind minerii chinezi ar putea însemna că aceștia vând moneda într-o piață devalorizată și ne duc mai jos”, spune Ben Sebley, de la firma londoneză de criptomonede BCB Group.