06 feb. 2021 | 09:56

Cum asociezi zile de naștere contactelor din iPhone: ce se întâmplă după

ACTUALITATE
Cum asociezi zile de naștere contactelor din iPhone: ce se întâmplă după

Pentru că ar fi bine să nu te bazezi pe Facebook să-ți aducă aminte data de naștere a tuturor prietenilor și partenerilor de afaceri, Apple îți face viața mai ușoară pe iPhone.

Există o mulțime de aplicații, servicii online sau alte soluții pentru a salva data de naștere a prietenilor. Pe cele mai multe dintre ele, însă, nu te poți baza. Dacă ți-ai trecut toate datele de naștere în calendarul de la Google și vrei să renunți pentru totdeauna la adresa de Gmail, riști să pierzi și calendarul. În cazul Facebook, marea problemă este că ai cu siguranță câțiva prieteni fără cont pe cea mai mare rețea socială și ar fi păcat să nu-i suni de ziua lor.

În opinia mea, cea mai bună soluție pe termen lung este să asociezi zile de naștere direct contactelor din calendar. Agenda nu ți-o pierzi aproape niciodată, iar dacă îți schimbi telefonul, este primul lucru pe care îl transferi de pe un aparat pe altul. În plus, procesul este surprinzător de simplu.

Dacă ești utilizator de iPhone și vrei să completezi date de naștere pentru contactele din telefon, începi prin a intrat în aplicația de telefon și accesând secțiunea contacte. Cauți persoana a cărei dată de naștere tocmai ai aflat-o, faci un tap pe numele ei și un al doilea tap pe Edit, în dreapta sus. Imediat, în partea de jos a ecranului vei vedea un buton cu + marcat Add birthday. În limba română, opțiunea este intitulată Adăugați data de naștere. Acceseaz-o și, folosind rotițele care apar pe ecran, definește data nașterii, anul este opțional.

Confirmă modificările printr-un tap pe Done în dreapta sus. Vei vedea imediat că data nașterii s-a salvat, la fel ca în captura de ecran de mai jos. Când va veni ziua cu pricina, telefonul te va notifica pe parcursul unei lungi perioade din zi să suni persoana respectivă pentru a-i spune la mulți ani.

calendar iPhone contact Lincoln

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele