Cum arată și cât costă Dacia Duster care vine la pachet cu un plug pentru deszăpezire. FOTO

Cum arată și cât costă Dacia Duster care vine la pachet cu un plug pentru deszăpezire. FOTO

Te-ai gândit vreodată cum ar putea ajuta Dacia Duster la deszăpezire? Ei bine, cineva s-a gândit și chiar vinde un model gândit fix pentru așa ceva.

O versiune Duster, cu tracțiune integrală, a fost modificată pentru a servi și ca vehicul de îndepărtare a zăpezii. Modelul Dacia are în față montat un plug, care poate împrăștia zăpada.

Mașina e disponibilă la vânzare pe un site din Germania, iar prețul e unul pe măsură.

Dacia Duster cu plug de deszăpezire

Cel care vinde mașina vine cu următoarele specificații: modelul e echipat cu un motor diesel, n-a fost implicat în accidente, are tracțiune 4X4 și un motor 1.5, care dezvoltă 116 cai-putere.

Consumul e sub 5 litri/100 de kilometri, atât în afara orașului, cât și în trafic aglomerat.

În partea din față a mașinii ai un plug de deszăpezire, iar în spate un recipient din care se aruncă sare.

Propulsorul este cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte, iar pe lista de dotări se găsesc un CD player, conexiune Bluetooth, geamuri electrice și oglinzi electrice.

Pentru confortul celor care vor interveni cu Dacia Duster cu plug în zone cu temperaturi coborâte, scaunele din față sunt încălzite. Modelul este echipat cu bare pe acoperiș, faruri cu lumini de zi LED, proiectoare de ceață și cârlig pentru tractarea autoturismelor care rămân blocate în zăpadă.

Prețul unui astfel de model e 30.000 de euro. 

Nu e singurul model Duster echipat cu așa ceva. În urmă cu doi ani, pe site-urile de vânzare din Austria se vindea tot un Duster echipat de iarnă. Era vopsit în alb, avea geamurile din spate acoperite, era dotat cu plug în faţă şi dispozitiv de împrăştiere a sării în spate.

La prețul de atunci, Dacia Duster versiunea 4X4, folosit ca vehicul de întreţinere pe timp de iarnă costa 34.000 de euro. Modelul avea un motor dCi de 115 CP şi tracţiune integrală. Lama electro-hidraulică măsura 215 cm şi avea un grad de înclinare de 30 de grade.