Cum arată clasamentul celor mai puternici asiguratori RCA din țară: schimbare radicală după falimentul City

Cum arată clasamentul celor mai puternici asiguratori RCA din țară: schimbare radicală după falimentul City

Intrarea în faliment a celui mai mare asigurator RCA din România a schimbat radical ierarhia în acest domeniu.

Acum, compania care deține supremația asigurărilor obligatorii în țara noastră este Euroins. Aceasta vinde acum cele mai multe polițe RCA pentru șoferii români.

Cum arată noua ierarhie

Euroins este urmată, în clasament, de Groupama şi Allianz. Acest top a fost prezentat, având la bază date oficiale, de către Valentin Ionescu, director general Sectorul Asigurări Reasigurări din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Oficialul mai spune că a tras această concluzie după ce, o perioadă de timp, ASF a stat cu ochii pe evoluțiile pieței, dar notează că lucrurile sunt în plină schimbare în domeniu, deci clasamentul poate suferi și el anumite modificări, odată cu trecerea timpului.

„O să vă dau câteva informaţii la cald, ca să zic aşa. Monitorizăm săptămânal ce se întâmplă cu cotele de piaţă, atât pe garanţii cât şi pe RCA. Cele două clase de asigurări care au fost în atenţie în ultima perioadă şi pot să vă spun care sunt noii lideri pe RCA, sau topul RCA, ca să spun aşa.

E un top provizoriu pentru că săptămânal noi monitorizăm şi lucrurile se ajustează. Pe măsură ce se reînnoiesc poliţele de la City acest top se ajustează. Dar de câteva săptămâni avem următorul top 3: Euroins, care îşi consolidează poziţia, dar nu creşte foarte mult, foarte important pentru noi.

De ce? Pentru că a notificat creşteri de tarife şi pentru că a oferit comisioane foarte mici intermediarilor din dorinţa de a nu lua o cotă foarte mare din cota rămasă după City. Următoarele două surprize plăcute pentru noi. În ultima săptămână, Groupama, conform raportului primit de la toate companiile de brokeraj, este un raport pe care îl facem în urma intermedierii acestor poliţe.

După cum ştiţi, intermedierea pe RCA e cam 90% la brokeri şi consider acest top relevant, dar aşa cum spuneam se el ajustează săptămânal până vor expira şi ultimele poliţe de la City. Groupama este a doua din prisma volumului de prime distribuite, iar pe locul trei este Allianz”, a spus Valentin Ionescu.

Citește și: