Cum am reușit cu toții să pierdem 77 de miliarde de dolari în 2021, fără să ne dăm seama

Cum am reușit cu toții să pierdem 77 de miliarde de dolari în 2021, fără să ne dăm seama

2021 a fost, la fel ca anul trecut, unul plin de provocări și evenimente nefericite. Ne aflăm în luna a opta și, pe lângă pandemie, omenirea a fost zguduită de o serie de dezastre naturale ce ne-au sărăcit pe toți cu aproximativ 74 de miliarde de dolari. Alte trei miliarde le-am pierdut din cauza acțiunilor noastre.

Nu trece o zi fără să vedem la televizor știri despre dezastre naturale. Ceea ce s-a întâmplat în 2021 a fost cu adevărat dramatic. Inundații, incendii devastatoare, valuri de canicula, fenomene meteo extreme. Toate au reprezentat încă o problemă în plus, în cel de-al doilea an în care omenirea trece prin criza pandemică.

Din cauza dezastrelor naturale, am pierdut 74 de miliarde de dolari

Potrivit grupului elveţian de reasigurări Swiss Re, omenirea a pierdut 74 de miliarde de dolari în 2021, din cauza efectelor dezastrelor naturale, care au lovit aproape peste tot în lume.

Mai mult decât atât, pe lângă efectele dezastrelor naturale, dezastrele provocate de om au determinat pierderi suplimentare în valoare de trei miliarde de dolari.

Important de menționat este că, pentru 2021, vorbim per ansamblu de pierderi financiare de 77 de miliarde de dolari, cu 33% mai mici decât nivelul înregistrat anul trecut.

Totodată, costurile suportate de companiile de asigurări s-au majorat cu 4% în primul semestru, până la 42 miliarde de dolari, dintre care 40 de miliarde de dolari numai pentru catastrofele naturale.

Dincolo de pierderile financiare, vorbim și despre pierderi umane, ce nu pot fi evaluate în bani sau alte bunuri. 2021 a răpit dintre noi mulți oameni, pe unii dintre ei mult prea devreme și mult prea brutal.

Cifrele oficiale arată că aproximativ 4.500 de oameni şi-au pierdut viaţa sau sunt daţi dispăruţi în urma dezastrelor din primul semestru. Cu siguranță, aceasta este adevărata dramă a acestui an, banii fiind, sub o forma sau alta, recuperabili, însă viețile umane nu mai pot fi recâștigate.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: