Cum a ajuns Messi să fie plătit în criptomonede

Cum a ajuns Messi să fie plătit în criptomonede

Lionel Messi a semnat săptămâna acesta un contract de doi ani cu clubul de fotbal francez Paris Saint-Germain. Acesta îi va aduce un salariu anual de 41 de milioane de dolari plus bonusuri și o taxă de semnare de 30 de milioane de dolari. Clubul a declarat că pachetul salarial include criptomonede. Paris Saint-Germain le-a emis pentru prima dată fanilor săi, în urmă cu un an.

Clubul a revendicat măsura de a plăti argentinianul în vârstă de 34 de ani în jetoane cripto. Ei spun că acest lucru îl poziționează drept unul dintre „cele mai inovatoare și avangardiste mărci din sport la nivel global”.

Criptomonedele sunt valoroase?

Criptomonedele și jetoanele cripto sunt active incredibil de volatile. Valoarea lor poate să scadă și să crească foarte repede. Criticii spun că multe dintre acestea sunt inutile în lumea reală. Marc Armstrong, ofițer șef de parteneriat al clubului, declară că îmbrățișează inițiativa Socios.com și a jetoanelor de fan PSG. Se pare că și Manchester City  și-a lansat în martie propriul token folosind aceeași tehnologie.

Alexandre Dreyfus, CEO Socios.com, declară ”Fan Tokens și Socios.com joacă un rol din ce în ce mai proeminent în sport la cel mai înalt nivel”. Președintele clubului, Nasser Al-Khelaifi, a spus reporterilor că lumea va fi „șocată” de veniturile financiare generate de semnarea de către club a superstarului Messi.

Messi s-a alăturat echipei franceze Paris Saint-Germain ca agent liber. Clubul Barcelona, unde a avut contractul anterior nu au mai fost în măsură să îl păstreze. După ce a câștigat premiul FIFA pentru jucătorul anului și Pantoful de aur european a fost nevoit să plece de la Barcelona. A stat timp de două decenii în cadrul clubului catalan, unde a contribuit cu 672 de goluri în toate competițiile și a câștigat 34 de trofee.

Semnarea contratului este de așteptat să aducă o reducere a veniturilor comerciale, prin căi precum vânzările de tricouri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: