Criza semiconductorilor: țara care suferă puternic din cauza problemelor industriei auto

Criza semiconductorilor: țara care suferă puternic din cauza problemelor industriei auto

Vânzările de mașini ale Chinei au scăzut luna trecută pentru a șasea oară consecutiv, scăzând cu 9,4% față de anul precedent, arată datele din industrie, deoarece o penurie globală prelungită de semiconductori perturbă producția.

Vânzările totale pe cea mai mare piață auto din lume au fost de 2,33 milioane de vehicule în octombrie, arată datele publicate de către Asociației Chinei a Producătorilor de Automobile sau ACPA.

Această perioadă a anului, cunoscută sub numele de „septembrie de aur, octombrie de argint”, este de obicei un punct culminant în vânzări pentru industrie, consumatorii făcând achiziții după ce au stat departe de showroom-uri în timpul lunilor sufocante de vară.

Vestea bună care apare în raportul de date publicat a fost reprezentat de vânzările puternice de vehicule cu energie nouă sau NEV, care au crescut cu 135% luna trecută, la 383.000 de unități, datorită promovării de către guvern a vehiculelor mai ecologice pentru a reduce poluarea. Acestea includ vehicule electrice alimentate cu baterii, hibride electric-petrol și vehicule cu celule de combustibil pe hidrogen.

Criza semiconductorilor afectează industria auto și economiile din toată lumea

De remarcat, Tesla a vândut 54.391 de vehicule fabricate în China luna trecută, ceea ce reprezintă ceva mai puțin decât 56.006 vândute luna precedentă, când a atins cele mai mari vânzări lunare din China de când a început producția în Shanghai în urmă cu aproximativ doi ani, potrivit datelor de export publicate recent de către Asociația Chinei pentru Autoturisme sau ACA.

Oficialul ACPA, Chen Shihua, a declarat că oferta de cipuri se reduce în trimestrul al patrulea, ceea ce ajută producția auto din țară să crească treptat.

Producătorii chinezi de vehicule electrice precum Nio Inc au vândut 3.667 de mașini luna trecută, iar Xpeng Inc a livrat 10.138 de vehicule. Volkswagen a declarat că a reușit să vândă peste 12.000 de mașini electrice din seria ID în China luna trecută.

Citește și: