19 oct. 2021 | 13:25

Criza semiconductoarelor continuă: Toyota forțată să încetinească producția, din nou

ACTUALITATE
Criza semiconductoarelor continuă: Toyota forțată să încetinească producția, din nou

Producătorul auto va reduce din nou producția.

Toyota va reduce producția globală pentru a treia oară luna viitoare, deoarece pandemia și lipsa globală de microcipuri continuă să producă instabilitate, dar impactul nu va fi la fel de dureros ca înainte. Astfel, cel mai mare producător auto din Japonia vede în sfârșit semne de recuperare la orizont.

„Cred că suntem în cea mai proastă perioadă”, a spus managerul global de achiziții Kazunari Kumakura.

Toyota va produce între 850.000 și 900.000 de vehicule în întreaga lume în noiembrie, a declarat compania. Totalul reprezintă o reducere de 15% față de planul de producție pe luna noiembrie pentru a fabrica 1 milion de vehicule.

Dar chiar și așa, nivelul de producție redus reprezintă încă un maxim istoric pentru această perioadă, a spus compania. Acest lucru se datorează faptului că, în august, Toyota a ridicat de fapt obiectivul lunar la 1 milion de unități, în încercarea de a recupera pierderile anterioare.

Lanțul de aprovizionare

Managerul de achiziții, Kumakura, a declarat că Toyota ar fi putut ajunge la 1 milion de unități în noiembrie, dacă nu ar fi fost problemele persistente ale lanțului de aprovizionare.

Producția din noiembrie anul trecut, a remarcat el, a fost de 830.000 de unități.

Kumakura a mai spus că producția companiei se va recupera din decembrie și a spus că Toyota va face tot posibilul pentru a compensa volumul pierdut mai târziu, în anul fiscal care se încheie pe 31 martie 2022.

„Acum ne coordonăm atât intern cât și extern cu furnizorii noștri pentru a vedea cât de mult putem recupera în decembrie și mai departe”, a spus Kumakura. „Ne propunem un nivel ridicat de producție pentru luna decembrie și nu numai, așa că vom încerca tot posibilul pentru a produce cât mai multe vehicule.”

Kumakura a dat vina pe această încetinire pe deficitul de microcipuri și pe blocajele lanțului de aprovizionare declanșate de pandemia COVID-19 în Asia de Sud-Est.