Criptomonedele, o idee din ce în ce mai proastă: volatilitatea Bitcoin a îngropat Coinbase, iar Elon Musk e de vină

Criptomonedele, o idee din ce în ce mai proastă: volatilitatea Bitcoin a îngropat Coinbase, iar Elon Musk e de vină

Amatorii de Bitcoin au avut niște săptămâni foarte dificile, iar în momentul în care câteva gesturi ale lui Elon Musk au scăzut încrederea în cea mai importantă criptomonedă, celelalte au avut de asemenea de suferit.

Coinbase este una dintre cele mai populare platforme pentru tranzacționarea de criptomonede, iar de când s-a amplificat volatilitatea banilor virtuali, serviciului a avut de suferit. Foarte mulți oameni sunt panicați de situația din piața de crypto și au început să-și vândă economiile într-un ritm semnificativ mai accelerat decât de obicei.

Ca urmare, timp de câteva ore, în ultimele zile s-au înregistrat întreruperi de câteva ore ale serviciului de schimb pentru criptomonede. Partea bună este că cei de la Coinbase încearcă să fie destul de transparenți cu problemele pe care le întâmpină și încearcă să fie cât se poate de eficienți în a le remedia. Din păcate, pentru o perioadă de timp necunoscută, aceeași companie a menționat că vor exista întârzieri în procesarea vânzărilor de Etherium și ERC-20 din cauza ”congestiei rețelei”.

Toate problemele din piața de criptomonede au apărut după anunțul lui Elon Musk din weekend, când șeful Tesla a spus că suspendă utilizarea de Bitcoin în procesul de comercializare a mașinilor electrice pe care le produce. Imediat după acea veste, Yahoo Finance a confirmat că mai multe monede virtuale au înregistrat scăderi masive, începând cu data de 19 mai.

Bitcoin a scăzut cu 22%, Etherium a scăzut cu 30% și până și Dogecoin care, în teorie, este susținut de Musk, s-a dus în cap cu 32%. Unii s-au aruncat la a afirmat că a jucat un rol în acest proces și efortul Chinei de a bloca orice alte criptomonede diferite de cele susținute de statul comunist.

Pe de o parte, nu ar trebui să fie o surpriză majoră dacă criptomonedele își revin la gloria de odinioară. Acest episod nu va fi însă uitat cu ușurință și reprezintă un avertisment important asupra faptului că stabilitatea sau predictibilitatea este un vis frumos când vorbim de Bitcoin.

Citește și: