14 apr. 2021 | 11:15

Creatorul monedei Bitcoin este una dintre cele mai bogate persoane din lume. Ce avere are în monede virtuale

ACTUALITATE
Creatorul monedei Bitcoin este una dintre cele mai bogate persoane din lume. Ce avere are în monede virtuale

Satoshi Nakamoto este pseudonimul persoanei sau grupului de persoane necunoscute care a creat moneda virtuală Bitcoin. Figura pseudonimă care a creat Bitcoin în 2009 este acum una dintre cele mai bogate persoane în viață – presupunând că programatorul neidentificat este încă în viață.

Pe baza calculelor Bitcoin.com, aproximativ un milion de Bitcoin din contul Nakamoto valorează astăzi aproximativ 59 de miliarde de dolari. Cu fonduri suplimentare, precum diverse cache-uri Bitcoin, acest lucru l-ar situa pe Nakamoto pe locul 19 în lista celor mai bogați oameni din lume, conform listei recent actualizate a Forbes a celor mai bogați miliardari din lume. E chiar deasupra lui Michael Bloomberg și imediat între moștenitorii Walmart Sam și Jim Walton.

Desigur, nimeni nu știe cu adevărat cine este Satoshi Nakamoto sau chiar dacă în spatele pseudonimului există o singură persoană sau o echipă.

Dar creatorul celei mai populare monede virtuale, oricine ar fi acesta, a exploatat moneda virtuală. 1.1 milioane de criptomonede se pare că deține acesta. Deci, chiar și cu o estimare mai conservatoare decât cea a Bitcoin.com, există cu siguranță o mulțime de bani în joc, dat fiind că fiecare monedă valorează astăzi aproximativ 63.150 de dolari.

Și cea mai mare parte a acestei valori a apărut foarte recent. Cu doar cinci luni în urmă, depozitul Bitcoin al lui Nakamoto era suficient pentru a-l face cea mai bogată persoană din lume de pe pământ.

Bitcoin bate record după record: cât e acum și cât mai poate crește în următoarea perioadă

Frenezia Bitcoin e departe de a se fi estompat, ba din contră. Cea mai cunoscută monedă virtuală a mai bătut un record.

Moneda virtuală bate record după record și a ajuns să se apropie de 63.000 de dolari, arată datele Coin Metrics, citate de CNBC. Cea mai cunoscută criptomonedă a urcat cu aproximativ patru procente în ultimele 24 de ore și pare de neoprit. Marți după-amiază se tranzacționa în jurul valorii de 62.700 de dolari.

După mulți ani în care investitorii mari de pe Wall Strret au fost sceptici, pare că moneda e acum de neoprit și a atras inclusiv atenția lor. Coinbase, una dintre cele mai cunoscute platforme de tranzacționare a criptomonedelor, se pregătește de o ofertă publică. Iar asta poate duce prețul Bitcoin și mai sus de atât.