Crăciunul, subiect de îmbogățire pentru giganții din divertisment: câte filme au lansat în 2021, de sărbători

Crăciunul, subiect de îmbogățire pentru giganții din divertisment: câte filme au lansat în 2021, de sărbători

Dacă erai în pană de filme de Crăciun, merită să ai în vedere că numărul filmelor cu această tematică a explodat în ultimii ani și continuă pe un trend ascendent.

Nimic nu se vinde mai bine la Hollywood decât filmele cu Crăciun, iar cu cât oamenii petrec mai mult timp în fața ecranelor, se pare că filmele cu această tematică devin și mai populare. Nu de alta, dar doar în 2021, peste 200 de lungmetraje și seriale au fost listate pe IMDb pentru lansare în sezonul sărbătorilor, conform analizei realizate de BBC.

Filmele de Crăciun, la modă

Atât de mare este interesul pentru filmele de Crăciun, încât numărul producțiilor de anul acesta este de patru ori mai mare față de 2011. La acestea se adaugă și filmele clasice care continuă să fie în vârful listei pentru mulți dintre noi. La acel capitol intră „It’s A Wonderful Life” (1946), „Home Alone” (1990) şi „Love Actually” (2003).

Dacă defalcăm acest trend pe case de producție, cel mai mare producător de filme și seriale create în jurul Crăciunului este Hallmark US. Americanii au creat un sezon de lansări în jurul acestei perioade încă din 2009, chiar dacă, la acea vreme, vorbeam de doar patru producții originale. În 2021, sezonul a debutat pe 22 octombrie și cuprinde un număr record de filme, 42.

Hallmark se află în rivalitate cu Lifetime, care urmează să aducă pe ecrane până la finele anului aproximativ 35 de filme cu Crăciun.

Trendul este unul evident și pe serviciile de streaming. Nici măcar nu contează dacă ești abonat la Netflix, HBO Go sau Amazon Prime Video. În fiecare an, apar tot mai multe filme și seriale de gen.

În final, dincolo de valorile numerice menționate mai sus, este important de știut că filmele cu Crăciun din 2021 ar putea fi chiar mai multe, dar au fost incluse în analiză doar cele cu cuvântul Christmas în titlu.

Citește și: