10 sept. 2021 | 11:50

Copiii noștri se vor juca cu roboți avansați. A apărut deja primul dispozitiv care ne va schimba tuturor viața

ACTUALITATE
Copiii noștri se vor juca cu roboți avansați. A apărut deja primul dispozitiv care ne va schimba tuturor viața

Copilăria viitoarelor generații nu va mai arăta ca a noastră. Dacă noi stăteam la bunici, la țară, fără telefoanele inteligente și acces la internet, copiii noștri vor avea, în loc de jucării și animale de companie, roboți sofisticați.

Tu i-ai cumpăra un câine robot copilului tău? Producătorul chinez de vehicule electrice Xpeng îți aduce în atenție cel mai nou și avansat dispozitiv de acest tip.

patrupedul va beneficia de experiența celor de la Xpeng în privința conducerii autonome și a altor sarcini care necesita inteligența artificială, pentru a naviga pe mai multe tipuri de teren, pentru a recunoaște obiecte și pentru a oferi „interacțiune emoțională”.

Copiii, la un pas de o viață cu totul nouă pentru noi

În privința altor detalii, compania nu oferă prea multe amănunte. De exemplu, Xpeng nu a dezvăluit data de la care va începe să facă livrările robotului către micuții cumpărători din întreaga lume. Cert este că această invenție deschide porțile către o lume cu totul nouă pentru tânăra generație, dar mai ales pentru copiii generațiilor viitoare.

robot-caine

E din ce în ce mai evident faptul că micuții ce vor veni pe lume în anii următori vor trăi vieți marcate de tehnologie și vor avea de mici dispozitive inteligente și funcții de inteligență artificială avansată.

Până acum, compania nu a oferit nici detalii legate de prețul la care va fi disponibil robotul, cert este că experții în tehnologie se așteaptă ca acesta să fie scos la vânzare pe cel puțin câteva mii de euro, datorită caracteristicilor sale avansate, dar și a conceptului inovator.

Totuși, compania pare să nu privească robotul acesta ca pe o invenție remarcabilă și fundamentala ci, mai degrabă, ca pe un pionier în lumea roboticii. Experții speră ca acest robot să fie un exercițiu suficient de bun și de eficient, pentru a pune bazele creării unor mașinării cu adevărat sofisticate, așa cum vedem în filemele SF.

Șeful Xpeng, He Xiaopeng, a declarat că această mașinărie face parte dintr-o mișcare mai largă în domeniul roboticii, profitând de tehnologia existentă a companiei. Gândiți-vă la acest lucru ca la un prim pas. Ceea ce învață Xpeng de la patrupedul său ar putea ajuta cercetătorii companiei să realizeze la roboți mai sofisticați (și, sperăm, orientați spre adulți).

Astfel, speră reprezentanții companiei, roboții ar avea mai multe șanse de a fi cumpărați. Roboți dedicați persoanelor adulte, cu funcții cu adevărat utile și impresionante sunt mult mai ușor de accesat de către persoanele mature, decât aceste jucării sofisticate pentru copii, într-o eră în care toți părinții vor mai degrabă să își îndepărteze copiii de tehnologie, decât să o introducă și mai mult în viețile lor.