Concurentul Tesla a început livrarea sedanului de top: cât costă și ”ce știe” noul P7

Concurentul Tesla a început livrarea sedanului de top: cât costă și ”ce știe” noul P7

Una dintre concurentele Tesla a început livrarea noului sedan electric fanion. Predarea modelelor P7 reprezintă prima ocazie în care producătorul Xpeng și-a vândut sedanul pe o piață din afara Chinei.

Producătorul auto chinez Xpeng a început marți să livreze modelul în Europa. Acesta scoate în evidență concurența tot mai mare cu care se confruntă Tesla din partea unor competitori emergenți.

Prima mașină proveniră din orașul Guangzhou din sudul Chinei a fost vândută în Norvegia. Acesta este și prima ocazie cu care producătorii își vând vehiculele în afara Chinei. Norvegia este prima piață internațională a producătorului auto chinez, Xpeng livrând deja unele unități ale SUV-ului său G3 unor clienți din această țară.

În ce țară europeană se vând multe mașini electrice?

Se pare că, Norvegia nu este străină de mașinile electrice. Anul trecut aici 54% dintre mașinile vândute au fost electrice. De aceea piața auto este foarte atrasă de această țară. Nio, un alt producător din China și-a anunțat și el intenția de a vinde aici.

Xpeng a spus că se așteaptă ca sedanurile sale electrice să ajungă la clienții din Norvegia în trimestrul 4 al acestui an. Producătorul auto  a afirmat, de asemenea, într-un comunicat de presă că va depune eforturi susținute pentru a stabili o operațiune completă în Norvegia. Asta presupunând că va include servicii, vânzări, livrări și stații de încărcare pentru noii clienți.

Datorită concurenței mari în ceea ce privește vehiculele electrice, producătorul Xpens și-a mărit capacitatea de producție și a accelerat lansările tocmai pentru a acapara cât mai multă din piață. Luna aceasta, au anunțat că vor dubla capacitatea de producție la una din fabricile sale.

Mai devreme anul acesta, producătorul din China a lansat modelul P5, care este cu o treime mai ieftin decât Model 3 de la Tesla. În luna iulie Xpeng a livrat 8.040 de autovehicule, având o creștere de 228% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: