29 dec. 2021 | 10:55

Chitara smart de la Samsung, un posibil succes: la ce îi poate ajuta pe muzicieni

ACTUALITATE
Chitara smart de la Samsung, un posibil succes: la ce îi poate ajuta pe muzicieni

Atunci când vorbim despre muzicieni, ne vine greu să îi asociem pe aceștia cu tehnologia, întrucât cele două domenii de activitate au, rareori, multe în comun. Cu toate astea, în ultimii ani, îmbinarea dintre muzică și tehnologie s-a produs tot mai des (și va continua să fie așa), după cum vom putea vedea în cele ce urmează.

Iar dacă atunci când asociem cele două concepte, tindem să ne gândim la muzica electronică și la DJ, aflați că, datorită Samsung, tehnologia și-a întins „ițele” și în muzica clasică, mai exact atunci când vorbim despre chitarele acustice.

Așa cum face în fiecare an, în această perioadă, Samsung și-a dezvăluit proiectele C-Lab pentru CES 2022, cu scopul de a obține un feedback de la potențialii săi clienți și de a promova, în continuare, cele mai noi idei ale companiei.

ZamStar, menită să te învețe mai repede să cânți la chitară

Vedeta absolută din acest an este ZamStar, o chitară smart ce funcționează pe bază de aplicație. Conceptul are la bază facilitarea învățării. Altfel spus, te ajută să-ți însușești cântatul la chitară mult mai repede decât în varianta clasică, cu profesor.

Proiectul ZamStar este compus dintr-o aplicație nișă și o chitară personalizată numită ZamString. Cu ajutorul celor două puteți adăuga efecte, ca mai apoi să le puteți sincroniza cu cele ale altor muzicieni, din întreaga lume.

Chitara ZamString dispune de o bordură care se va lumina în momentul în care începe melodia, ceea ce îți va putea arăta unde ar trebui să-ți pui degetele pentru a începe să cânți.

Desigur, nu vorbim despre un concept nou, dar este primul care îmbină atât aspectele de învățare, cât și cele de colaborare între muzicieni.

Ne așteptăm ca, pe viitor, acest nou concept smart să fie integrat în viața multor muzicieni profesioniști, însă mai ales în procesul de învățare al aspiranților. Cu alte cuvinte, muzica rock ar putea să nu mai fie niciodată la fel, așa cum nici concertele s-ar putea să nu mai sune la fel.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele