01 dec. 2021 | 18:15

Cele mai inteligente femei din lume. Top 10 femei cu cel mai ridicat IQ

VIDEO VISTA

De-a lungul istoriei multe femei s-au dovedit a fi sclipitoare în multe domenii, fie că este vorba de educație, la locul de muncă sau în viață în general. Află care este topul celor mai inteligente femei din lume.

Topul celor mai inteligente femei din lume

Există unele femei care au un nivel IQ excepțional de ridicat, chiar mai mare decât cei mai inteligenți oameni care au existat vreodată. Iată care sunt zece dintre cele mai inteligente femei născute vreodată.

10. Olivia Manning: (IQ 162)

La o vârstă foarte fragedă de doar 12 ani, când mulți copii se bucură să se joace cu prietenii și urăsc să-și facă temele, Olivia Manning fusese testată prin testul Mensa I.Q Supervised. Întreaga lume a fost surprinsă când a aflat despre scorul ei, care era peste 160. Scorul „160” este unul special, deoarece a fost obținut de Albert Einstein și Stephen Hawking. Olivia, la o vârstă atât de fragedă, reușise să depășească aceste legende populare în ceea ce privește scorul IQ.

9. Fabiola Mann: (IQ 162)

Fabiola Mann este o tânără în vârstă de 21 de ani care a obținut 162 de puncte la Mensa, și este cu 2 puncte înaintea lui Albert Einstein și a celebrului fizician Stephen Hawking. Mann iubește să joace șah și a dorit întotdeauna să studieze în domeniul medicinei. Și-a finalizat școala la Londra, la Northwood College School for Girls. De asemenea, Mann deține centura violet la karate și iubește să cânte la chitară.

8. Judit Polgar: (IQ 170)

Judit Polgar, născută la 23 iulie 1976, este considerată cea mai bună jucătoare de șah din lume. Când avea doar 15 ani, a câștigat titlul de Mare Maestru în șah. A intrat pe lista de jucători FIDE Top 100 la o vârstă fragedă și a doborât recordurile. Judith deține și alte realizări și titluri. A jucat împotriva multor maeștri de șah celebri, printre care Vishwanathan Anand și Garry Kasparov și are un nivel de IQ de 170. În plus, a fost numită una dintre cele mai inteligente persoane din lume.

7. Ruth Lawrence: (IQ 175)

Ruth Elke Lawrence-Naimark sau Ruth Lawrence este profesoară britanică de matematică și a lucrat în domeniul topologiei algebrice. Născută în 1971, Ruth Lawrence era cunoscută ca un geniu, precum și una dintre cele mai inteligente femei. La doar vârsta de 10 ani, a depășit cu ușurință examenul de admitere la Oxford și a fost cea mai tânără persoană din vremurile moderne care a absolvit Oxford. Are un scor IQ de 175, care este uimitor de mare.

6. Grace Hopper: (IQ 175)

Grace Hopper a fost o informaticiană populară din Statele Unite. Când avea 34 de ani, a încercat să se alăture forțelor marine, dar nu a avut succes. Ulterior, a decis să se alăture domeniului calculelor și rămâne de neegalat în acest domeniu chiar și până în prezent. A câștigat titlul de „Amazing Grace”, dar și 40 de diplome onorifice de la mai multe universități din întreaga lume și a avut un scor IQ de 175.

5. Germaine Stael: (IQ 180-185)

Germaine Stael, cunoscută și sub numele de Madame de Stael, s-a născut la Paris în 1766 și a fost activistă politică franceză. De asemenea, a fost o scriitoare celebră și a scris numeroase opere. Germaine a fost principalul oponent și critic al lui Napoleon. Diferite teste i-au calculat nivelul IQ, iar scorul a fost cuprins între 180 și 185. Deși se află pe locul 5, a fost una dintre cele mai inteligente femei din vremea ei.

4. Marie Curie: (IQ 185)

Marie Curie este una dintre cele mai iconice și puternice figuri din istorie și a avut un scor IQ puternic de 185. A fost chimistă și fizician franco-polonez, cunoscută mai ales pentru munca sa în radioactivitate. A câștigat două premii Nobel – în 1903 pentru fizică și în 1911 pentru chimie. Marie Curie, de fapt, este cea mai populară femeie de știință cunoscută vreodată și ar fi nevoie de mii de pagini pentru a scrie realizările și contribuțiile ei.

3. Marilyn vos Savant: (IQ 190)

Marilyn vos Savant este populară pentru inteligența ei și are un scor IQ ridicat de 190. Este scriitoare de reviste. Într-una dintre ele are o secțiune specială „Întrebați-o pe Marilyn”, unde răspunde la multe întrebări și rezolvă diverse puzzle-uri. Numele ei a apărut chiar în Cartea Recordurilor Mondiale Guinness datorită nivelului ridicat de IQ. Este una dintre cele mai inteligente femei din toate timpurile.

2. Hipatia: (IQ 190+)

Hipatia, fiica popularului matematician Theon din Alexandria, s-a născut în C. 351-370. A fost filozof, astronom și matematician grec în Egipt și apoi în Imperiul Roman de Răsărit. Se crede că Hipatia a inventat multe instrumente științifice precum astrolabul și hidrometrul. A fost coautor și autor pentru diverse comentarii și tratate. Este cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari minți cunoscute vreodată, cu un scor IQ mai mare de 190. De asemenea, este remarcată drept una dintre cele mai inteligente femei cu cel mai mare coeficient intelectual.

1. Edith Stern: (IQ 200)

Edith Stern este una dintre cele mai inteligente femei care s-au născut vreodată. Era un geniu încă din copilărie și chiar înainte de a împlini un an putea să facă calcule și să rostească propoziții complete. La fel ca alte genii, a obținut multe diplome de absolvire înainte de a împlini optsprezece ani. Are peste 128 de brevete SUA pe numele ei. Scorul său de IQ este de aproximativ 200 și, în anumite teste de IQ, ea a obținut mai mult de atât.