Cele mai ciudate statistici din 2020: de ce trebuie să se lase Netflix de seriale noi

Cele mai ciudate statistici din 2020: de ce trebuie să se lase Netflix de seriale noi

Este drăguț să te entuziasmezi la un sezon nou din The Crown sau Ozark, dar când oamenii vor să se relaxeze, apelează la show-uri clasice. Aceasta este concluzia noului studiu Nielsen.

Pentru prima oară în istoria companiei de analiză și statistică, Nielsen a publicat în urmă cu câteva zile primul său raport de rating generat în jurul obiceiurilor de streaming ale oamenilor. Deși analiza a fost realizată pe publicul din Statele Unite ale Americii, este foarte probabil să fie la fel de valabil și în România sau alte colțuri ale lumii.

Când vine vorba de streaming, concluzia a fost clară. Producțiile noi sunt mediatizate și arată bine, implică bugete mari și distribuții pe măsură. Pe termen lung, însă, oamenii preferă creații clasice, Grey`s Anatomy, Criminal Minds sau The Office au fost în topul preferințelor amatorilor de filme online, conform raportului publicat de New York Times.

Iar ca să înțelegi mai bine trendul din piață, poți să ai în vedere câteva statistici simple. The Office a fost vizionat pe Netflix pentru o perioadă de 952 de milioane de ore, comparativ cu Ozark, show care a generat doar 508 milioane de ore de vizionare. Până și Grey`s Anatomy a bătut Ozark, adunând 657 de milioane de ore. Criminal Minds se laudă cu 590 de milioane de ore. Dincolo de asta, în top 10 s-au aflat și alte programe originale ale Netflix, precum Lucifer, The Crown și Tiger King.

Deși toate cele menționate mai sus sunt disponibile pe Netflix, Nielsen a luat în calcul toate serviciile de streaming, dar celelalte sunt pur și simplu prea mici ca să facă valuri suficiente. Excepția de la regulă este Disney Plus cu al său The Mandalorian. Baby Yoda se pare că a asigurat totuși celor de la Disney locul 10 în topul celor mai urmărite seriale din 2020 în format streaming.

În ceea ce privește clasamentul de streaming în materie de filme, acestea este dominat de Disney+, cu Frozen II, Moana, Onward și Hamilton. Netflix a avut în top Secret Life of Pets 2 și Dr. Seuss The Grinch. Dacă nu era evident, multe dintre acestea sunt destinate copiilor, o manifestare a faptului că, în pandemie, părinții și-au dorit un pic de liniște.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: