23 nov. 2021 | 09:55

Cele mai bune filme și seriale străine, premiate la Emmy: lista completă

ACTUALITATE
Cele mai bune filme și seriale străine, premiate la Emmy: lista completă

Comedia franceză „Call My Agent”, însă și drama israeliană „Tehran” au fost vedetele celei de-a 49-a ediție a premiilor Emmy.

Ediția din 2021 a premiilor Emmy s-a desfășurat live, la New York, în data de 22 noiembrie, pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Actorul britanic David Tennant a fost omagiat, în cadrul galei, pentru rolul interpretat în thriller-ul „Des”. O distincție similară a primit și Hayley Squires, pentru  „Adult Material”.

Premiul „Cel mai bun documentar” a fost câștigat de producția thanilandeză „Hope Frozen: A Quest to Live Twice”, ceea ce a marcat prima apariție a acestei țări pe podiumului premiilor Emmy.

Premiile Emmy, o încununare a multiculturalismului

„Suntem bucuroși că ne putem aduna, din nou, laolaltă, în New York, pentru a sărbători cele mai bune producții de televiziune din lume”, a spus președintele academiei, Bruce Paisner, conform Deadline.com. El care a adăugat, deopotrivă, că diversitatea culturală a câștigătorilor serii nu are decât să îl bucure.

Lista câștigătorilor:

Programare artistică: „Kubrick By Kubrick” (Franța). Producători: Martin Laurent, Jérémy Zelnik, Maciej Kubicki, Anna Kepinska. Regizor: Gregory Monro.

Cea mai bună miniserie: „INSiDE” (Noua Zeelandă) – Producători: Peter Salmon, Liz DiFiore. Regizor: Peter Salmon.

Cea mai bună producție internațională de prime-time (non-engleză): „Ediția a 21-a a premiilor Latin Grammy”.

Cea mai bună emisiune de entertainment fără scenariu: „Masked Singer” (Marea Britanie).

Cea mai bună telenovelă: „The Song of Glory” (China).

Cea mai bună interpretare feminină: Hayley Squires, în „Adult Material”.

Cea mai bună interpretare masculină: David Tennant, în „Des”.

Cea mai bună comedie: „Call My Agent” – sezonul al patrulea – Netflix (France).

Așa cum remarca, de altfel, și președintele academiei, Bruce Paisner, ultimii ani au fost marcați de nevoia omenirii de diversitate, fie că vorbim despre cea culturală sau despre emfazarea altor categorii umane, considerate până nu demult, minoritare. Lumea se omogenizează – ceea ce, până la urmă, nu are cum să fie decât un lucru bun. Acceptarea diversității și a multiculturalismului poate deveni sinonimul păcii într-un viitor nu chiar atât de îndepărtat.

 

 

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele