Cel mai rapid ecran de laptop din lume: de ce sunt speciale aceste laptopuri ASUS

Cel mai rapid ecran de laptop din lume: de ce sunt speciale aceste laptopuri ASUS

ASUS se laudă cu cel mai rapid ecran de laptop din lume. Iată despre ce e vorba.

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat modelele Strix SCAR 15 și Strix SCAR 17, laptopuri de gaming premium reproiectate de la bază pentru a le oferi jucătorilor de esports o experiență fără compromisuri în turneele competitive.

Flagship-ul Strix SCAR 17 integrează cele mai recente inovații pentru a-i menține pe cei mai pretențioși jucători de esports în fruntea clasamentelor. De asemenea, modelul este echipat cu cel mai rapid ecran de laptop din lume, cu o rată de reîmprospătare de 360 Hz și un timp de răspuns de 3 ms, pe care afișează imagini procesate cu noul GPU puternic din seria GeForce RTX 30 și un procesor mobil din seria Ryzen 5000, ajutând hardware-ul să-și atingă potențialul maxim cu ajutorul unor ventilatoare complet reproiectate și a altor actualizări în materie de răcire.

Cele două modele Strix SCAR 15 și 17 implementează prima tastatură opto-mecanică pe un laptop Strix, oferind atât un răspuns rapid, cât și o mare durabilitate. Un raport ecran-corp mai mare pune utilizatorul mai aproape de acțiune, în vreme ce amprenta mai mică și bateria mai mare cu suport pentru încărcare Type-C îi maximizează portabilitatea.

Cele patru boxe susținute de tehnologia Dolby Atmos, pentru o experiență audio mai captivantă, și Two-Way AI Noise Cancelation procesează atât intrarea, cât și ieșirea audio, pentru a conferi o claritate de cristal chat-ului cu echipa.

Cel mai rapid ecran de laptop din lume

Pentru jucătorii de esports, un moment de așteptare în plus poate face victoria inaccesibilă. De aceea, ROG este lider în adoptarea ratelor de reîmprospătare mari în laptopuri de gaming și continuă să împingă limitele tehnologiei panourilor.

Strix SCAR 17 este echipat cu cel mai rapid ecran de laptop din lume, cu un panou de nivel IPS de 17,3 inchi, care combină o rezoluție Full HD cu o rată de reîmprospătare de 360Hz și un timp de răspuns de 3ms. Comparativ cu cei 240Hz care reprezintă standardul întâlnit în turnee, un ecran cu o rata de reîmprospătare de 360Hz reduce latența noilor cadre cu 33%.

Modelul mai mic Strix SCAR 15 are un ecran de 15,6 inchi, cu o rată de reîmprospătare de 300 Hz și un timp de răspuns de 3 ms. Pentru gamerii care vor fluiditate cu mai multe detalii, sunt disponibile modelele SCAR 15 și 17, cu noi panouri WQHD cu o rata de reîmprospătare de 165 Hz și un timp de răspuns de 3 ms. Rezoluția mai mare de 2560 x 1440 a acestor ecrane este și mai captivantă cu un gamut de culoare cinematografic DCI-P3.

O premieră pentru Strix, tehnologia Adaptive Sync devine standard în întreaga serie. Aceasta sincronizează rata de reîmprospătare a ecranului cu cea a plăcii grafice, pentru a elimina efectele de tăiere a imaginii, a minimaliza sacadările și a reduce latențele la intrare.

În configurațiile lor de top, SCAR 15 și 17 sunt disponibile cu 64 GB de RAM DDR4-3200 și două drive-uri SSD 1 TB în RAID 0. Fiecare dintre SSD-urile NVMe se bucură de patru benzi cu lățime de bandă PCIe Express care merg direct către CPU, împingând ratele de transfer în RAID 0 până la nivelul de 7.000 MB/s. Memoria și stocarea sunt complet upgradabile, grație unui design prietenos și șuruburilor tip „pop-open” care permit acces rapid la cele două sloturi SO-DIMM și cele două sloturi M.2 ale sistemului.

Mobilitate sporită

Seriile 2021 ale Strix SCAR și Strix G au o amprentă cu până la 7% mai mică decât cea a modelelor de anul trecut, ceea ce la face mai ușor de transportat. De asemenea, bateria lor mai mare, de 90 Wh, permite o autonomie mai mare decât oricând: până la 12 ore de redare video.

Mobilitatea este și mai mult îmbunătățită de suportul pentru încărcare rapidă, care permite bateriei să atingă nivelul de 50 % în doar 33 de minute. Încărcarea rapidă este suportată și peste USB Type-C cu adaptoare compatibile de 100 W și acumulatori. Suportul pentru încărcare Type-C este o noutate a acestui an pentru seria Strix, oferindu-le utilizatorilor mai multă flexibilitate în deplasări.

Noua serie Strix are un set complet de porturi amplasate strategic pentru un sistem de gaming ordonat. Sunt suficiente porturi în partea din spate pentru a alimenta un sistem multi-monitor desktop fără să te încurci în cabluri, incluzând jack-ul principal de alimentare, HDMI, Gigabit Ethernet, USB Type-A și USB Type-C cu DisplayPort.

Alte două porturi USB sunt amplasate pe latura stângă, alături de un jack audio, în acest fel evitându-se situația în care cablurile ar putea împiedica operarea mouse-ului cu mâna dreaptă. Rețelistica Wi-Fi 6 suportă o lățime de bandă de vârf a interfeței de până la 2,4 Gbps în rețele compatibile, plus o administrare mai inteligentă a traficului, care permite latențe mai mici și o eficiență sporită.