Cel mai mic bebeluș din lume, externat: câte grame a avut la naștere

Cel mai mic bebeluș din lume, externat: câte grame a avut la naștere

Într-un spital din Singapore s-a născut cel mai mic copil din lume.

Bebelușul, pe nume Kwek Yu Xuan, avea la naștere doar 212 grame și 24 de centimetri.

Fetița cu greutatea unui măr, a venit pe lume la 25 de săptămâni, acesta fiinde departe de media normală de 40 săptămâni.

În condițiile în care s-a născut cu această greutate a trebuit să stea la terapie intensivă timp de 13 luni pentru a fi externată în condiții de siguranță.

Mama acesteia a trebuit să nască de urgență, cu patru luni înainte de termen, după ce a fost diagnosticată cu preeclampsie. Afecțiunea se manifestă prin hipertensiune arterială periculoasă, care poate afecta organele vitale ale bebelușului.

În aceste condiții fetița a venit pe lume prin cezariană, deoarece prelungirea sarcinii până la termenul de 40 de săptămâni putea să le fie fatală.

Cât cântărește în prezent bebelușul ?

Pe tot parcursul spitalizării micuței, medicii și-au dat concursul, pentru ca funcțiile vitale și dezvoltarea normală să ia locul aparatelor și tratamentelor la care a fost supusă.

Acum fetița cântărește 6,3 kilograme.

Ca să se ajungă la greutatea asta a fost nevoie de mai multe tipuri de tratament și a depins de mai multe aparate pentru a supraviețui.

Spitalului Național Universitar din Singapore (NUH) unde sa născut, declară că fetița a avut o „șansă limitată de supraviețuire”.

„Împotriva șanselor, cu complicații de sănătate prezente la naștere, ea a inspirat oamenii din jurul ei cu perseverență și creștere. Ceea ce o face un bebeluș extraordinar” Covid-19 „- o rază de speranță în mijlocul frământărilor”, a spus spitalul într-un comunicat.

Yu Xuan are încă boli pulmonare cronice și va avea nevoie de ajutor pentru respirația ei acasă.

Cu toate acestea, medicii NUH spun că se așteaptă să se îmbunătățească cu timpul.

Părinții lui Yu Xuan au putut să-și plătească lunga ședere în spital printr-o campanie de crowdfunding care a strâns 366.884 USD .

Anterior, deținătorul recordului a fost o fată din SUA care a cântărit 245 g la naștere în 2018, potrivit celui mai mic registru al bebelușilor de la Universitatea din Iowa.