Cel mai ciudat trend estetic vine din China: de ce se caută urechile de elf

Cel mai ciudat trend estetic vine din China: de ce se caută urechile de elf

Tinerii din China lansează un nou trend estetic. Aceștia recurg la intervenții chirurgicale ca să obțină urechi de elf.

Frumusețea este un aspect subiectiv ce stă în ochii privitorului. Totuși, nu putem nega faptul că frumusețea are mare legătura cu raportarea la standardele vremii.

Vremurile se schimbă și, prin urmare, și standardele de frumusețe.

Oricât de bizar ni s-ar părea nouă, în zilele noastre, în China, frumusețea fizică înseamnă să ai urechi de elf.

Prin urmare, tinerii iau cu asalt clinicile de chirurgie estetică pentru a obține acest aspect, ce apare la unii oameni nativ, ca un defect din naștere.

Pe rețelele de socializare, trendul urechilor de elf este cel mai răspândit fenomen

Tinerii din China discută intens pe rețelele de socializare despre noul trend. Aceștia postează fotografii, mesaje despre experiențele lor, sau alcătuiesc grupuri în cadrul cărora își împărtășesc experiențele din cadrul cabinetelor de chirurgie.

Trendul este foarte dorit, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților.

Unii utilizatori susțin că, de când și-au operat urechile, fața lor arată mai mică, mai tânără și au căpătat un aspect general mai plăcut al înfățisării.

„Este magic! Nu mi-am schimbat nimic la față și toți prietenii mei spun că arăt diferit din ziua în care am făcut-o. (Fața mea arată mai mică, arăt mai deștept etc.)”, spunea o persoană pe platforma Xiaohongshu în weekend.

Yu Wenlin, un doctor specializat în otoplastie la Gaoshang Medical Cosmetic Center din Guanzhou spune că uneori efectuează până la 6 operații de urechi de elf pe zi.

„Am realizat că mulți tineri, majoritatea născuți după 2000, doresc urechi de elf după ce am ajutat o celebritate online la începutul anului trecut. De atunci, din ce în ce mai mulți oameni au venit la mine”, spune el.

Totuși, experții sunt de părere că oamenii vor renunța rapid la acest trend și își vor dori să revină la aspectul de dinainte de operație. Totodată, se pare că această intervenție aduce și o serie de riscuri pentru sănătate. Există mari șanse de a dezvolta infecții, spun medicii chinezi, care avertizează tinerii să se gândească de două ori înainte de a face acest pas.

Citește și: