Cel mai bun browser pentru Windows 10 nu este cel la care te aștepți: anunțul surprinzător al Microsoft

Cel mai bun browser pentru Windows 10 nu este cel la care te aștepți: anunțul surprinzător al Microsoft

În cazul în care nu ai deja o fixație profundă pentru browserul Google Chrome, când vine vorba de navigat pe internet pe Windows 10, Microsoft încearcă să te convingă să treci la altul, mai bun.

Conform datelor obținute de Microsoft în testele interne, browserul său Edge a devenit cel mai rapid pe Windows 10, iar managementul de resurse hardware se pare că este realizat exemplar, într-o manieră mult mai bună decât în cazul Google Chrome, de exemplu.

În acest scop a ajutat și funcția ”sleeping tabs” (tab-uri adormite). Aceasta se reflectă în adormirea sau înghețarea paginilor deschise pe care nu le-ai mai accesat de ceva timp. Pentru a profita însă de funcția respectivă și de toate celelalte particularități care transformă Edge într-un super browser, trebuie să-ți instalezi cea mai nouă versiune ce va fi disponibilă înainte de finele acestei săptămâni. Aceste informații au fost confirmate de oficialii Microsoft în cadrul celei mai noi ediții a conferinței Build 2021.

De această dată discutăm de versiunea 91 de Microsoft Edge, una care a pus accent doar pe modificări menite să-i sporească performanța. În teorie, ar trebui să pornească mai repede datorită ”startup boost” și ar trebui să consume mai puțină memorie RAM datorită ”sleeping tabs”, detalii care, împreună, ar trebui să-i dea un avantaj față de Google Chrome, Firefox și celelalte browsere disponibile.

Ca referință, startup boost a fost introdusă în luna martie a acestui an și funcționează prin rularea permanentă în fundal a unor procese fundamentale din Microsoft Edge. În plus, nu va avea nevoie de resurse hardware suplimentare când ferestrele de Microsoft Edge sunt deschise. Din experimentele Microsoft, acea funcție a sporit viteza de pornire cu 41%, au atras atenția oficialii companiei.

Noutatea ține de ”sleeping tabs”, aceasta va fii introdusă pentru prima oară în noua iterație de Edge. Opțiunea îți va îngheța instant toate celelalte tab-uri deschise în momentul în care aduci în prim-plan un alt tab, pentru a elibera instant resursele de care ai nevoie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: