Cel mai bine plătit loc de muncă din România: ce trebuie să știi pentru 4000 de euro pe lună

Cel mai bine plătit loc de muncă din România: ce trebuie să știi pentru 4000 de euro pe lună

În cazul în care îți cauți de lucru în România, ar fi bine să știi că nu puține sunt salariile de mii de euro de care te poți bucura ca angajat în diverse colțuri ale țării. Conform unui raport publicat de Bestjobs, există câteva domenii privilegiate, dar sunt și regiuni foarte problematice din prisma găsirii un job.

Pentru 4000 de euro pe lună net, în frumoasa Capitală, ai nevoie de câteva abilități foarte precise, în mod previzibil. În ultima săptămână, a ajuns online un anunț cu acel salariu pentru un specialist în arhitectură cloud, vorbit de limba franceză, cu cel puțin 5 ani de experiență în domeniul cu pricina. Există însă salarii foarte mari și în alte domenii.

Cine câștigă salarii fabuloase în România, cu ce se ocupă

Conform aceleiași analize BestJobs.ro, pornind de la locurile de muncă înscrise pe platformă, ne putem forma o idee destul de clară referitoare la locurile de muncă de pe piața autohtonă. În domeniul financiar, de exemplu, un controller și responsabil de raportare poate ajunge la o retribuție de aproximativ 3000 de euro.

Managerul unui lanț de clinici stomatologice se bucură de aproximativ 3500 de euro, iar un specialist în dezvoltarea afacerilor – Business Development Manager se apropie de 4000 de euro. În ceea ce privește locurile de muncă ce s-au ocupat cel mai mult în ultima perioadă, acestea se pare că au fost desprinse din domeniul financiar.

În continuare, cele mai multe locuri de muncă se găsesc în București. În top este și Sibiu, cu o dinamică surprinzătoare, având în vedere dimensiunea orașului, comparativ cu Cluj, Timișoara sau Oradea.

Vizavi de identificarea unor trenduri în piață, specialiștii IT, telecomunicații, marketing și vânzări, cu toții își doresc să lucreze de acasă. Cel mai căutat job din ultima săptămână aparține unui lanț de magazine de îmbrăcăminte, de consilier vânzări. Nu mai puțin de 320 de CV-uri au fost depuse pentru 10 posturi în mai multe orașe ale țării.

Citește și: