Cei mai importanți oameni din lume, în 2021: șefi de tech, actori și activiști

Cei mai importanți oameni din lume, în 2021: șefi de tech, actori și activiști

TIME a realizat cea de-a 18-a ediție în care prezintă un top 100 al celor mai influenți oameni din lume. Anul acesta, clasamentul puterii cuprinde personalități din diverse domenii. Avem sportivi, cântăreți, șefi de companii tech, actori, dar și fețe regale.

Persoanele precum Billie Eilish , Ben Crump și Sunisa Lee sunt numite pionierii acestui an, prințul Harry și Meghan, ducele și ducesa de Sussex, Naomi Osaka și Britney Spears sunt numite icoane, Simone Biles , Tom Brady și Tim Cook sunt numiți titani în timp ce Lil Nas X , Jason Sudeikis , Steven Yeun , Omar Sy și Daniel Kaluuya sunt numiți artiști.

„Găsesc motive pentru optimism … în cea de-a 18-a noastră listă anuală TIME100 a celor mai influenți oameni din lume. Prezintă lideri extraordinari din întreaga lume care lucrează pentru a construi un viitor mai bun, de la animatori care se străduiesc să facă Hollywoodul mai incluziv până la activiștii care luptă pentru durabilitate și drepturile omului … , a scris CEO-ul și editorul șef TIME, Edward Felsenthal.

Cine se află pe listă

De departe, cea mai surprinzătoare apariție aparține ducilor de Sussex. De obicei, fețele regale apar în astfel de clasamente, datorită faptului că, strict prin poziția pe care o ocupă în societate, au putere și influență.

Totuși, realizatorii clasamentului spun că este vorba despre mai mult de atât. Se pare că, în pofida aparențelor, ducii de Sussex desfășoară acțiuni caritabile și insuflă astfel de comportamente și liderilor din jurul lor.

De exemplu, ducesa de Sussex a fost mult timp un activist umanitar și un puternic avocat al femeilor și fetelor din întreaga lume.

„Acest tip de activitate este ceea ce îmi hrănește sufletul”, a scris ea într-un eseu din 2016.

TIME 100 este o listă anuală a celor mai influenți 100 de oameni din lume, realizată de revista americană de știri Time. Publicată pentru prima dată în 1999 ca rezultat al unei dezbateri între academicieni, politicieni și jurnaliști americani, lista este acum un eveniment anual foarte mediatizat.

Citește și: